Categorie:Politiek

Uit wakkerpedia
Ga naar: navigatie, zoeken

Misdaad die loont, net zoals het bankwezen.

Politiek, dat is je zakken vullen van onze belastingcenten door heel erg lang achter elkaar te praten zonder adem te halen, en op een zodanig omslachtige manier dat Henk en Ingrid er geen snars van kunnen begrijpen. In de politiek mag je ook een heleboel zeggen en daar later weer op terugkomen, of zelfs beweren dat je dat helemaal niet zo gezegd hebt. Op die manier kun je steeds meer graaien zonder dat Henk en Ingrid het direct doorhebben. Onze Geert praat tenminste onze taal, en die taal begrijpen ze niet in Den Haag. Daarom proberen ze hem te demoniseren, wat eigenlijk gewoon jaloers treiteren en pesten is.

Maar de gehele politiek zoals die ons wordt voorgeschoteld, bestaat helemaal niet. Het politieke spel is een poppenkast met louter trekpoppen. Het is een schijnwereld, een sprookje, een schouwtoneel, een Olympus van waaruit werkelijkheden naar ons toe worden geworpen, van waaruit ons wordt gefluisterd, geschreeuwd, gemaand, gedicteerd hoe wij ons ten opzichte van die werkelijkheden zouden moeten gedragen.

Het is beter om te snappen hoe die trekpoppen kunnen bewegen, door welke mechanismen er aan die schertsfiguren wordt getrokken dan een poging te doen om te begrijpen wat die poppen ons willen vertellen. Het populisme van de grote religies hebben we inmiddels wel door. Die truukjes werken niet meer. We zien enkel nog maar de mechanismen achter de donderpreken en luisteren al lang niet meer naar wat er aan onzin wordt verkocht. Nu is de de politiek aan de beurt.
De politiek zit op slot. Dankzij onze voorouders. Het enige wat de politiek nog kan, is dezelfde politiek op slot houden. Door afspraken te maken dat bijvoorbeeld over dertig jaar het een en ander geregeld moet zijn v.w.b. betreft milieu. Regeren is inderdaad vooruitzien. Maar er wordt al decennia over het graf heen geregeerd. Zelf lekker gaan slapen terwijl volgende generaties zitten met een shitload aan gevolgen daarvan. Iets klopt hieraan niet.
Leptob | 26-01-20 | 15:12

Politiek is één grote leugen,vuil spuierij,corruptie,wanbeleid enz.Dit kan als het zo is niet alleen de PVV worden aangerekend.Net als voor de andere partijen en de afvalligen is de PVV nu eenmaal een doelwit wat vernietigd dient te worden.Pim Fortuin is om diezelfde reden het leven ontnomen dus geleerd heeft niemand daarvan.Pim en Geert was en is wel het meest betrouwbaar in eerlijkheid betreft het uitvoeren van de stem van het volk gebleken.
B, Breda | 08:51 | 21.08.12

Dit is klinkklare "Muiterij". Waar moet je het lef vandaan halen, en hoe arrogant moet je zijn, om met zo'n onpersoonlijkheid,je verkiesbaar te stellen. In Nederland hebben we mensen met "Ballen" nodig.
E.H. Spa., Velsen. | 08:43 | 09.05.12

Het is een groot marionetten theater. Iedereen denkt aan de grootste partij te zijn. De rest is onbelangrijk. Er is maar een prioriteit de burger kaal plukke.
Hans, Warmond | 17:00 | 22.04.12

Ja mee eens, persoonlijk ben ik (ook) voor het terugbrengen van "gezond verstand" in de politiek. Op de een of andere manier is die de afgelopen 30 jaar verdwenen. Wilders roept veel negatieve emoties op (blijkbaar), maar m.i. zit hij op de lijn van gezond verstand.
Onderbuik | 22-04-12 | 09:32

Het enige wat dit land nog kan redden is.A:een betrouwbare sterke leider.B:de 2de kamer halveren naar 50 zwetsers en C:het aantal partijen tot hooguit 5 terug brengen.Dan wordt het land weer regeerbaar en is geen slap geouwehoer om elkaar tegen te werken.
IJ.Plokker, Dordrecht | 19:22 | 22.02.12

ach,schei toch uit. de gehele politiek is 1 grote etter puist.je drukt het uit,en ergens anders begint het weer op nieuw,ze houden allemaal elkaars broek op.1 grote oplichters bende is het,en de burger maar betalen.en dat gebeurd niet alleen in wassenaar.het wirdt tijd dat de PVV de scepter gaat zwaaien un dit land.en dat de plaatselijke politiek wordt af gerekend met hun wanbeleid
de gouwenear, gouda | 10:08 | 22.02.12

Veel mensen hebben totaal geen kijk op de politiek en willem met hun persoonlijke menig de PVV gaan bestrijden. Terwijl die PVV juist het gevolg en resultaat is van lapzwans- en zakkenvullersbeleid van de PvdA regeringen in het verleden. En de SP partij wordt de grootste door de groei van de uitkeringstrekkers. En zij die het zo goed weten, de socialen, zullen het eten wel van andermans bord af halen.Laat de domme maar werken, in de politiek gaat het om de grootste groep, dat zijn de sterken.
Arno, hier | 19:42 | 15.01.12

Dat is ook zo. Den Haag bestaat alleen uit figuren die elkaar de baantjes toeschuiven zodat ze aan de graai cultuur deel kunnen nemen. Ze noemen dit ook wel politiek.
Teus, Sliedrecht | 18:59 | 08.12.11

Politiek bedrijven is vooral om de waarheid heendraaien. Linkse partijen zijn hier heel erg goed in. Praat alles maar weg en goed. Bagatalliseer zaken maar. Gebruik het woord Discriminatie en rascisme te pas en te onpas opdat je een andere partij denkt in een hoek te zetten. De klokt tikt doot, het einde van dit tijdperk nadert. De Evangelist
De Evangelist | 24-07-11 | 13:01

Religie en Ideologie horen niet in de politiek en overheid. We hebben de BV Nederland waarin iedereen thuis hoort die hier legaal leeft, werkt, meedoet. We hebben echt behoefte aan iemand die zich sterk maakt voor de BV en voor de belangen van de BV opkomt. Net zo als Amerika, Frankrijk, Duitsland We doen mee als het in het belang van de BV is. De Religie en Ideologieën zijn subgroepen, privé organisaties met privé gelden. Waarom moet iedereen meebetalen aan privé clubjes/ideologieën, religies?
Piet, Rotterdam | 11:47 | 03.05.11

Toch is Nederland een vreemd land. Jaren wordt voorgespiegeld dat wanneer de PVV in het centrum van de macht komt we worden uitgekotst door het buitenland, onze handel instort door de onvermijdelijke oorlog met de Islamitische wereld en de treinen weer naar het Oosten zullen rijden tjokvol met de nieuwe Joden alias de Moslims. Nu zit de PVV in het centrum van de macht, gaat het over een BTW verhoging of wat kunstsubsidie. We leven in één grote Bert Haanstra film!
DanielvanLoenen schreef op 06-01-2011 21:02

Dit gebeurt elke dag in de politiek. Politieke "moorden" zijn al zo oud als de weg naar Rome. In de georganiseerde misdaad krijg je een kogel in de politiek wordt je omgekocht of "afgeperst". Wat denk je dat er met drie twee dissidenten van het CDA is gebeurt? De druk was zo hoog dat het leek alsog Verhage er zelf op is gaan zitten. Niet alleen in de kamer reikt de macht van Rutte en consorten. Als je mensen dwars zit, kun je ook buiten de kamer in de problemen komen.
ITEACHYOU | 04-01-11 | 13:03

Nee eerst gaan ze Wilders verder demoniseren dan laten ze Wilders vermoorden. Daarna nemen ze zijn standpunten over en wordt hij een held. Dan vergeet iedereen hem weer en begint het weer van voor af aan. Net als een paar jaar geleden geleden met Pim. Wat hebben we toch een hoop geleerd van onze fouten.
MajorPain | 17-02-09 | 13:16

Ondercategorieën

Deze categorie bevat de volgende 6 ondercategorieën, van een totaal van 6.