Prinsjesdag

Uit wakkerpedia
Ga naar: navigatie, zoeken

De derde dinsdag van september, de dag waarop de Koning in het roofridderkasteel Het Binnenhof de troonrede voorleest. Had eigenlijk een nationale feestdag moeten zijn, maar alleen ambtenaren in Den Haag krijgen daarvoor vrij. Dat geloof je toch niet? En dan is het de bedoeling dat ze langs de route gaan staan juichen voor de gouden koets, maar dat doen ze natuurlijk niet. Nee, ze nemen allemaal gewoon lekker met betaald verlof hun kinderen van school voor een dagje naar de Efteling. En langs die route staan daarom alleen een stel babyboomerbejaarden met een oranje hoedje op hun kop als coniferen te zwaaien. En wat kost die poppenkast ons wel niet!
Bijna alle tradities van prinsjesdag zijn verdwenen (gouden koets, ridderzaal, de staatssecretarissen, Leve de Koning roepen), maar eentje blijft: de miljoenennota lekt onmiddellijk. En dat is heel vervelend, want Kamerleden zijn gebonden aan geheimhouding
Pieter Omtzigt @PieterOmtzigt 5:22 PM Sep 11, 2020 via Twitter Web App

Leuke dag vandaag: traditionele (maar beetje saaie) prinsjesdag, maar hoogtepunt komt vanavond: naar concert Lady Gaga in Ziggo Dome! :-)
Geert Wilders 4:31 PM Sep 18th 2012 via Twitter

Vandaag Prinsjesdag! Mooie traditie, leuke dag. Alle PVV-Tweede en Eerste-Kamerleden met hun gast aanwezig in onze fractiekamer. Geweldig!
Geert Wilders 12:13 PM Sep 20nd 2011 via Twitter for BlackBerry

prinsjesdag allen inleveren maar!!!behalve de oranjes die moeten nog meer belastinggeld van ons,oma,s lopen wel wat langer in de luier!!enz SCHANDALIG deze oranje marionetten!!de duurste uitkerings trekkers van nederland!
mike7894 | 16-08-11 | 15:53

Kinderen verkrachten, heaumeaux in elkaar rammen, overvallen plegen, straten terroriseren, winkels leegplunderen. Mag allemaal in Nederland. Maar één focking waxineluchtje gooien naar de gouden rijdende poppenkast van Sissie en je wordt permanent verwijderd uit de samenleving.
lion@night | 15-03-11 | 18:12

Afschaffen prinsjesdag ,kunnen er ook geen incidenten plaats vinden ,het geld daarvan gebruiken in de zorg voor ouderen
leo, Pijnacker | 20:25 | 21.09.10

Op het binnenhof wordt bepaalt hoe wij moeten bezuinigen en ondanks dat wordt toch de gouden koets uit de stalling gehaald. Wat kost deze hele poppenkast. Dit is niet speciaal gericht naar de koningin maar naar het hele maatschappelijke gebeuren. We leven in 2010. En de hele hoedenparade, wie betaalt deze klederdracht. Hoe geloofwaardig zijn de mensen van het binnenhof in de tijd van grote bezuinigingen.
/ Loes, Vianen | 19:07 | 21.09.10