Gedoogbeleid

Uit wakkerpedia
Ga naar: navigatie, zoeken

Gedoogbeleid is het beleid van de overheid om overtredingen van een bepaalde wet niet te vervolgen omdat dat zielig voor de dader zou zijn, vooral als ie een getinte huid heeft. Gedogen wil eigenlijk zeggen: "We willen het niet hebben, maar we laten het maar toe, omdat we ten eerste geen oplossing hebben, en ten tweede bang zijn voor de Linkse Kerk".

Links = Slecht gedogen[bewerken]

Het drugsbeleid in Nederland is het bekendste voorbeeld van een gedoogbeleid. Formeel is iedereen die in het bezit is van meer dan vijf gram hasj of marihuana strafbaar. Het bezit van maximaal vijf planten in de tuin wordt doorgaans niet vervolgd, maar de planten kunnen wel in beslag genomen worden. Op zolderkamertjes kijken ze niet zo vaak, en dat is maar beter ook. Op deze manier probeert de politie hun werklast beperkt te houden, zodat ze meer tijd overhouden om koffie te drinken.

Een ander voorbeeld zijn de vreemdelingen die hier gedoogd mogen wonen, nadat zij hun inburgeringscursus hebben gehaald en die netjes hebben afbetaald. Formeel dienen zij allemaal uitgezet te worden omdat de multikul toch niet werkt, maar wij staan hun aanwezigheid voorlopig ruimhartig toe.

Niet alle gevallen waarin de politie nalaat de wet te handhaven vallen onder het gedoogbeleid. In heel veel gevallen is gebrek aan handhaving te wijten aan pure luiheid. Dat noemen ze dan prioriteiten stellen. In de praktijk komt het er op neer dat ze je liever staan te bekeuren van achter een boom als je een klein beetje te hard rijdt. Daardoor wordt er nauwelijks opgetreden tegen shoarmatenten die in strijd met hun vergunning handelen, of tegen de getinten die door hun gedrag of aanwezigheid de verkeersveiligheid of de leefbaarheid in oude volksbuurten of Vinexwijken ernstig aantasten.

We zijn klaar met het linkse gedoogbeleid, wat je nu wel kunt zien als landverraad.

Rechts = Goed gedogen[bewerken]

Er bestaat ook een goede manier van gedogen, en dat is wat Geert doet met het CDA en de VVD. Hij zegt dan dat zij zogenaamd de regering mogen zijn en laat ze lekker in die waan. Maxime Verhagen, bijvoorbeeld, zei eens dat als Geert niet zich niet zou gedragen tijdens zijn speeches, dat dan voor straf Maxime geen minister zou worden. Hoe bedoel je kansloos!
We zijn klaar met het linkse gedoogbeleid wat je nu wel kunt zien als landverraad.
klefbal | 10-09-16 | 12:18

Wij moeten ons realiseren dat prostitutie niet normaal is. Hetzelfde geldt voor drugs. In een moderne maatschappij met ethische fatsoensnormen is geen plaats voor prostitutie en drugs. De enige mogelijke oplossing is een einde van het gedoogbeleid en harde handhaving van de wet. Als ik aan Nederland denk dan wil ik denken aan kaas, molens en klompen en niet aan veel te liberale wetgeving t.a.v. prostitutie en drugsgebruik.
Hans, Amsterdam | 12:47 | 22.08.12

Net als dit land. Nu kruipen ze ook nog onder de gedoogmantel vandaan en worden problemen zichtbaar. Vandaar dat er ineens van alles wordt ontdekt via onderzoek en rapport, teken aan de wand dat er een plan ligt om de moeder der escalaties aan te pakken, operatie akbar.
pietje, almere | 12:08 | 28.07.12

Moeten ze hun VERSTAND maar Gebruiken IN PLAATS VAN COKE!En drugs niet GEDOGEN maar VERBIEDEN!Zowel gebruik als handel!!en straf ze maar af!
Torabora, Luxembourg | 10:33 | 28.06.11

Nederland en Amsterdam in het bijzonder staat bekend om zijn tolerantie. Gedogen is het sleutelwoord de laatste jaren. Gedoog het in elkaar slaan van homo's, dan gaat het vanzelf over
pico, amsterdam | 19:53 | 12.03.11