Spoeddebat

Uit wakkerpedia
Ga naar: navigatie, zoeken

De beste manier om het in de politiek ergens niet over te hebben is een spoeddebat aanvragen.

Een spoeddebat in de Tweede Kamer is, zoals alle debatten, gezeur over zaken die niet om te keren zijn of toch wel in de achterkamertjes worden beslist. Politici debatteren nu eenmaal graag en worden hierbij niet gehinderd door enige kennis van zaken.

Maar bij een spoeddebat gaat het dus echt over de totaal onbelangrijke wissewasjes, zoals de bijensterfte in de herfst of het introduceren van werkwoorden in de Surinaamse taal (alsof dat gaat helpen, zeker!).

Van onderwerpen die wel belangrijk zijn, is de Kamer alleen maar verbaasd, geshockeerd, en in het ergste geval geschrokken. Maar orde op zaken stellen in Nederland? Ho maar!
"Ouderen uitgeknepen": 50 euro voor een ommetje, 120 euro voor de was. Schandelijk, spoeddebat aangevraagd door PVV. http://t.co/qbOGnozN
Geert Wilders 7:03 AM Oct 5th 2012 via Twitter

PVV eist nog deze week debat over Griekenland: http://t.co/41lt3Y6M
Geert Wilders 1:24 PM July 25th 2012 via Twitter for BlackBerry

Spoeddebat in de huidige politiek is een instrument geworden om eigen onvolkomenheden en/of capaciteiten door veel geschreeuw trachten te verdoezelen. Vooral Groenlinksers waren en zijn daar ware meester in. En vergeet ook de PvdA niet. Alle benodigde stappen om de door henzelf aangerichte schade te herstellen, wordt met kinderachtig doorzichtig en dom gemompel ontvangen. Zelfs afkeuring spuien over miljoenen fraudes bij hun eigen geestverwanten en instellingen, is er niet bij. Dit terwijl de berichtgeving over deze wandaden en door wie geschiedt, toch zeer duidelijk waren
Piet, VL | 13:31 | 01.04.11

Ze doen het dus voor de publiciteit. Zoals daar alles voor de bühne is. Schaf toch af die kleuterklas. We zijn drie keer belazerd voor Afhanistan en nu gaan ze weer. Ned. politie gaat Afghanen opleiden. Onze politie kan niet eens orde houden in eigen land. In 22 gemeenten durven ze niet meer het rapalje aan te pakken en maar kwaken in die Kamer.
Steer, Altea | 17:28 | 01.04.11

Waarom blijven we die losers en hun vele vriendjes in de 2e kamer betalen? We hebben hier ook een plein bij de 2e kamer, het Plein, weg met dit soort waardeloze kamerleden die kennelijk niets anders kunnen bedenken dan spoedjes. ben er absoluut niet van overtuigd dat ze weten dat hun taak zou moeten zijn. Zij wel uiteraard, geld krijgen van U en mij. (grappig dat het woord 'kamerleden' volgend de alhier spellingscontroler niet bestaat, nomen est omen).
Joris, DH | 16:37 | 24.03.11

Hebben ze niets anders (nuttigs) te doen dan voor elk wissewasje een spoeddebat te houden ? Wat een miereneukers zijn dat, zeg ? Hebben ze tijd over of zo ? Nou, dan kunnen ze voor mijn part wel het nodige salaris inleveren. Want dit is eigenlijk van de ZOTTE !! Weer die Linkse Partijen. Die blijven maar hakketakken. Wat een zooitje ongeregeld ,zeg !!
P., Leidschendam | 16:25 | 24.03.11