Gedoogsteun

Uit wakkerpedia
Ga naar: navigatie, zoeken

Zonder meerderheid kan je niet regeren, dat weet iedereen. Helaas mocht Geert niet meteen gaan regeren, ondanks de gewonnen verkiezingen van 2010. Hoe dit precies zit is niet helemaal duidelijk, maar de VVD mocht beginnen met de formatie van een nieuw kabinet.

Mark Rutte, de leider van de VVD, weet ook wel dat hij niet de verkiezingen heeft gewonnen, en is daarom samen met Maxime Verhagen, de leider van het CDA, naar Geert Wilders gegaan om Hem te vragen om Nederland te redden. Maar toen zijn enkele VVD- en CDA-mastodonten heel vals gaan doen, want ze wilden verhinderen dat de hardwerkende PVV-ers hun baantjes inpikten.

Gelukkig heeft Geert een feilloos plan om Nederland te redden van de ondergang en het CDA en VVD mogen die plannen dan uitvoeren. Zoals het behoud van de hypotheekrenteaftrek, hardwerkende Nederlanders met hun 65e met pensioen laten gaan, en het stopzetten van de subsidiesponzen. Mark Rutte wordt dan wel officieel eerste minister, maar wij weten wel beter: Geert Wilders for president!

Dit heet gedoogsteun, niet te verwarren met gedoogbeleid, wat een linkse hobby is.
We moeten wel bedenken dat de grooste fout is gemaakt door de VVD en CDA die dit gedooghuwelijk zijn aangegaan! Je moet toch wel heel naief zijn om geloofd te hebben dat deze constructie de rit vier jaar kon volhouden! 30 % van de CDA congresgangers waren verstandig door deze constructie af te wijzen, maar Verhagen wilde de PvdA een poets bakken, maar krijgt nu de rekening gepresenteerd en terecht ! Ook Rutte gaat natuurlijk niet vrij uit !
realist, Wijchen | 20:34 | 22.04.12

Niet de PVV heeft de gedoogcoalitie opgeblazen. Dat waren VVD en CDA omdat ze van plan zijn het volk bij het oud vuil te zetten, omdat ze van Nederland een lakei van het luchtkasteel Europa willen maken, omdat ze onze welvaart opofferen aan het pimpen van het eigen curriculum vitae voor de periode na de Haagse politiek, omdat het ze de ontwikkelingshulp belangrijker vinden dan de welvaart van de eigen kiezers, omdat ze die willen laten opdraaien voor de gevolgen van het eigen beleid.
Hagé, Den Haag | 17:48 | 22.04.12

Sommige mensen schijnen nog steeds niet te begrijpen dat de PVV momenteel slechts gedoogt, maar na de volgende verkiezingen pas écht gaat regeren als grootste partij, want dat kan natuurlijk niet uitblijven met die volksverlakkers die nu regeren.
PVVér, Amsterdam | 15:42 | 15.01.12

Wel onnozel van Pechtold. De echte machtsverhoudingen zijn natuurlijk dat Wilders Rutte en het CDA gedoogt en niet andersom. Als Wilders wil, is het morgen einde verhaal met dit kabinet. Overigens weet Pechtold dat natuurlijk ook.
Arthur, Den Haag | 09:51 | 02.08.11

Beter de PVV als gedoger dan de PvdA met linkse partijen aan de macht. Als dat laatste het geval zou zijn dan weet je zeker dat er in Nederland Griekse toestanden ontstaan. Van bezuinigen heeft links tenslotte nog nooit iets begrepen!
Het gaat, goed met Nederland | 13:38 | 12.06.11

Die VVD-er moet zich schamen om zich voor het linkse demonische karretje te laten spannen. De VVD kan en mag alleen reageren omdat de PVV door de gedoogconstructie zich kwetsbaar opstelt. Die VVD-er dient zich op zijn knietjes bij de PVV-er te verontschuldigen. Een beetje laf met de linkse wolven meehuilen.
theo sommers, amsterdam | 16:11 | 21.04.11

Het enige wat Wilders te doen staat is in leven blijven;mòchten er nieuwe verkiezingen uitgeschreven moeten worden omdat de CDA-beddenplassers/verraders de PVV niet trekken,weten Cohen,Roemer,Sap en hang-oog Pechold ("tòch maar niet emigreren ondanks de PVV,plucheplakkertje..?!") donders goed dat Geert met afstand gaat winnen en dus Premier wordt. Tijd voor de grote afrekening.
R.B.Scott | 30-03-11 | 13:30

Ik ben geen pvv stemmer, maar ik vind dat het cda deze partij een kans hoort te geven. zij hebben tenslotte met de verkiezingen de meeste winst behaald. op deze manier mogen ze meedoen maar heeft het cda toch nog steeds mee te beslissen. het kan ook anders, geen cda
agnes jacobs, sint anthonnis | 08:32 | 30.09.10