Martin Bosma

Uit wakkerpedia
Ga naar: navigatie, zoeken

Partijkanselier Martin Bosma is PVV-er van het eerste uur en fractiespecialist turkenmoppen en Nederlandstalige popmuziek. Toen Geert Wilders in 2004 vertrok bij de VVD, sloot Bosma zich bij hem aan. Er moest toen nog flink gepionierd worden. Behalve drie kartonnen dozen die Geert had meegekregen van zijn vorige fractie was er niets. De eerste maanden was Bosma's officiële titel daarom "stagiaire" en verdiende hij 500 euro stagevergoeding per maand. Dat was even wennen, daarvoor was hij nog directeur van de NRG, de Nederlandsche Radiopropaganda Groep, die beroemde historische speeches uitzond op de volkschontvanger.

Bosma komt oorspronkelijk uit de journalistiek. Op zijn zeventiende is hij begonnen bij een kleine krant in de Zaanstreek, naast zijn atheneumopleiding. Daarna haalde hij een doctoraal politicologie aan de Universiteit van Amsterdam. Een links bolwerk, dus geen pretje. Heeft daarna een paar jaar in New York gewoond. Daar haalde hij een master diploma aan de New School for Social Research, een universiteit die als "University in Exile" veel wetenschappers heeft opgevangen die moesten vluchten voor het (nationaal) socialisme. In New York was hij actief als journalist, bij ABC News, CNN en RTL. Voor CNN Business News was hij financieel journalist. Hij was veel te vinden op Wall Street en bij financiële instellingen. Ook werkte hij voor een opvangproject voor de New Yorkse ghettojeugd.

Zijn politieke helden zijn oud-Kamerleden als Jacques de Kadt en Pieter ’t Hoen. Dat waren mensen met een sociaal hart die hardliners waren op het gebied van de verdediging van onze vrijheid. Ook oud-journalisten trouwens, en slechte spellers. De titel van Bosma's politieke meesterwerk De schijn-élite van de valse munters bevat daarom uit eerbetoon aan de Kadt drie spelfouten van de meester.

Martin Bosma schrijft ook vrijwel alle speeches en kamerstukken van Geert, en kan dus met recht de Mond van Geert worden genoemd. Hij is bijvoorbeeld de bedenker van de termen "kopvoddentaks" en "huilie huilie". Bosma wordt samen met Hero Brinkman, Fleur Agema, en Dion Graus gerekend tot de wetenschappelijke ruggengraat van de PVV. Hij weet bijvoorbeeld veel van onderwijs.

Bosma wordt er voorts van verdacht gerekruteerd te zijn door de Mossad. Dat is ook zo, maar dat is niet erg. Martin Bosma heeft namelijk wel een dubbele agenda maar geen dubbele loyaliteit. Hij heeft zelf aangegeven de functie te ambiëren van chef van het nog op te richten Referaat IV B 4, dat zich bezig zal houden met de terugreis van multicultiverrijkers naar het Midden-Oosten. Om alvast te oefenen stelt hij lijstjes van Onechte Nederlanders die gemist kunnen worden samen, die hij publiceert op Twitter.

Als Nederland dan eindelijk weer Nederland is geworden, hoopt hij zijn jongensdroom te kunnen verwezenlijken: plaatjesdraaier en volkszanger te zijn.

"Als ik de wolkenkrabbers zie, moet ik altijd denken aan wat Ayn Rand schreef: “I would give the greatest sunset in the world for one sight of New York’s skyline. (…) The sky over New York and the will of man made visible.”
— citaat van Martin Bosma
Ai. Wat akelig voor de heer Bosma dat hij door ervaringsdeskundigen wordt weggezet als een prediker van haat. Daar sta je dan met je nobele motieven om de ander te redden.
Jessica, Almere | 08:14 | 22.02.12

Bosma is idd waarschijnlijk het gevaarlijkst politiek stuk vreten wat er in DenHaag rondloopt,zo'n ventje wat vroeger op school door iedereen gepest werd en dan thuis uit pure frustratie vliegen hun pootjes zat uit te trekken.
K.Zwellever | 26-07-11 | 23:31

Voor je het weet wil Bosma de Daffodil weer in productie nemen, scheren we ons allemaal met een Philishave, alleen goudse kaas op tafel. En vergeet vooral niet je klompen uit te trekken als je binnenkomt. Het wordt allemaal heel erg eng in Nederland.
Hans, Eindhoven | 17:18 | 30.06.11

Zeg Bosma, ouwe neuzenhakker, ga eens wat nuttigs doen, en ga ons niet opzadelen met die Volendamse piratenshit! Dank U.
Van Dattum, Hijkop | 16:21 | 30.06.11

De kleinburger Bosma laat weer eens op Archie Bunker- achtige wijze van zich horen
Tinus, Tolbert | 08:39 | 27.06.11

Als de hele PVV uit Martin Bosmaatjes bestond dan bestond linkse politiek al lang niet meer. Helaas stikt de PVV van lummels en druiven die meer voor hun eigen gewin in de kamer zitten.
Jippie | 21-06-11 | 12:52