Hero Brinkman

Uit wakkerpedia
Ga naar: navigatie, zoeken

Hero Brinkman (Almelo, 29 december 1964) is voormalig kamerlid voor de PVV en fractiespecialist volumineuze alcoholische versnaperingen. Met de verkiezingen in 2006 werd hij in de Tweede Kamer verkozen en herkozen in 2010.Op 20 maart 2012 is hij uit de fractie van de PVV gestapt.

Hiervoor was Brinkman inspecteur van politie en wijkregisseur van het Amsterdamse stadsdeel Oud-West. Anders dan de rest van de politie, wil Hero —zijn naam zegt het al— gewoon boeven vangen! Hij is nog steeds niet te beroerd om daarvoor zelf politieverklikker te spelen in zijn eigen partij. Want zonder Geert stond Hero nog wildplasboetes aan toeristen in 020 uit te delen.

Brinkman is een tegenstander van de dubbele nationaliteit, kraken en het Nederlandse gedoogbeleid. Hij is van mening dat alle koffieshops het beste gesloten kunnen worden omdat ze te veel overlast veroorzaken. Daarnaast vindt hij de aanpak van criminele jongeren te slap: hij zou ze veel liever hard aan het werk zien in een rijkswerkinrichting, met kapotgeschoten knieën.

Antilliaanse boevennest[bewerken]

Op 5 december 2007 diende Brinkman een motie in om alle staatsrechtelijke banden van Nederland met de Antillen te verbreken. De motie omschreef de bij het Koninkrijk der Nederlanden horende eilanden terecht als "een corrupt boevennest". Dit wekte verontwaardiging bij alle linkse fractieleiders. Die eisten publieke excuses voor zijn "vernederende en denigrerende" uitlatingen, en verklaarden hem tot onwelkom persoon op de Antillen. Brinkman weigerde uiteraard excuses en zag ook niet af van deelname aan een in januari gepland overleg op Curaçao, in het kader van het Parlementair Overleg Koninkrijksrelaties (POK). Op 7 januari 2008 namen de Antilliaanse Staten een motie aan waarin Brinkman de toegang tot het parlementsgebouw werd ontzegd! Hij was op dat moment al op de Antillen voor het POK. De overige Nederlandse parlementariërs wilden natuurlijk niet zonder de PVV-er het overleg ingaan zodat het overleg niet doorging.

Linkse aantijgingen[bewerken]

Zoals iedereen lust Brinkman wel eens een biertje. Linkse media berichtten in september 2009 dat hij zich opdringerig zou hebben gedragen in het perscentrum van de Tweede Kamer, Nieuwspoort. Nadat een medewerker hem brutaalweg weigerde drank te serveren omdat Brinkman volgens hem al dronken zou zijn, probeerde de politicus zelf drank te pakken vanachter de bar. De barman meende dat Brinkman hem hierbij in het gezicht sloeg; iets wat door haast iedereen sterk wordt betwijfeld. Er werd door de betreffende medewerker geen aangifte gedaan, wat natuurlijk ook veelzeggend is. Wel ontving Brinkman een berisping van het perscentrum. De PVV heeft hierop besloten Nieuwpoort voortaan te boycotten. Sinds Brinkman er niet meer komt, heeft Nieuwspoort omzetproblemen.

Een conflict tussen Brinkman en een aannemer over splitsing en verbouwing van zijn stolpboerderij zou zó uit de hand zijn gelopen dat er meerdere 112-meldingen hebben plaatsgevonden. Uiteindelijk heeft de aannemer aangifte gedaan van mishandeling en hierbij gelogen over een poging tot doodslag met een bijl. Brinkman van zijn kant heeft daarop terecht zelf meteen aangifte gedaan van mishandeling van zijn goede naam. De aanklacht tegen Brinkman is daarop geseponeerd.

Roep om democratisering PVV[bewerken]

In mei 2010 maakte Brinkman in een interview met de kwaliteitskrant Sp!ts en later ook in het babbelprogramma Pauw en Witteman kenbaar dat hij zelfstandig campagne wilde voeren voor meer democratie binnen de PVV. Hij riep het PVV-electoraat op om hem hierin te steunen door hem een voorkeurstem te geven. Geert heeft hierop gesproken dat op termijn het Volk misschien wel ooit toe is aan een partij met leden, maar nu nog niet. Voorts zei Hij niet woedend te zijn op Brinkman en schonk hem vergiffenis, al was het wel chiquer geweest als Hero zijn kritiek binnenskamers had geuit en voor de definitieve vaststelling van de PVV-kandidatenlijst.

Sinds de Tweede Kamerverkiezingen van 2010 waarbij de PVV de meerderheid behaalde, wordt Hero genoemd als beoogd Minister van Veiligheid en opperhopman van de stadscommando's. Voor hem als politieman was er namelijk niets leukers dan met een gummiknuppel keihard op linkse betogers in te slaan, en hij gunt anderen ook graag dat pleziertje.

Bij de Tweede Kamerverkiesingen van 2012 heeft Hero de Kamer niet meer gehaald. Gelukkig was het wachtgeld nog niet afgeschaft. Zijn wachtgeldmeter loopt goed op.
Ik zal het je maar verklappen. Hero werd tezamen met drie anderen op de Bilderbergconferentie van 2005 naar voren geschoven om te infiltreren in de PVV. Opdrachtgever was de Elite, die het grote gevaar voorzag van de PVV als representant van het Volk, in het ondergraven van de eigen hegemonie. De drie andere mollen zullen binnenkort "wakker" worden op strategische momenten. Wie het zijn? Ik heb zo mijn vermoedens. Vergelijk de oude kieslijst van de PVV maar eens met de nieuwe. Wat valt je dan op?
Beukman op 12 juli, 2012 - 16:21

Hero Brinkman is terecht geloosd, de vieze verrader in dienst van de AIVD.
kempenaer | 11-07-12 | 22:17

Niet Geert Wilders is de oorzaak van breuk met dit kabinet, maar Brinkman.Brinkman heeft de meerderheid om zeep geholpen. Door dit verlies kon de PVV nooit meer haar standpunten inbrengen en was overgeleverd aan Ferrier en Koppejan en de SGP die tegen korting was op ontwikkelingshulp. Dan was met de handtekening van Wilders onder het akkoord in september het kabinet alsnog gevallen.Bewijs is, dat Brinkman voor zijn actie wordt beloond,door in alle linkse kerk programma,s op te mogen komen draven.Voor wat,hoort wat.
dijkstra, rotterdam | 10:24 | 12.05.12

Hero Brinkman blijft voor eeuwig een verrader. Door zijn vertrek had Wilders geen goede positie meer in de Catshuis onderhandelingen (hij kon immers geen meerderheid meer leveren), waardoor hij geen goed akkoord kon afdwingen, en dus met de staart tussen de benen moest vertrekken. En bedankt he Brinkman.
Cum_Fraude | 25-04-12 | 07:43

Ja tuurlijk net of we iets hebben aan die Hero Brinkman? die een eigenpartij wil opzetten. Boeie dat ie eerst nog een heel schema wil schrijven? Vragen wij als burger dr om of hij voor zich zelf met een partij wil komen? Ga toch lekker vissen man!
Dreetje, Aalsmeer | 19:12 | 23.04.12

Geert had er nooit aan moeten beginnen aan die Brinkman, voor mij is hij niet meer dan een landverader.
Andre, Zeeland | 17:18 | 08.04.12

Ik denk dat Brinkman als hij een eigen partij start veel keizers naar zich toe zal trekken, want Brinkman is een getalenteerde debater. Wat kan die man goed en vlot praten zeg. Echt op HBO en Universitair niveau. Wilders daarentegen scheldt en schoffeert alleen maar omdat hij, alsmede zijn grote vriend en VVD minister Kamp niet verder is gekomen dan havo. Daarnaast houdt Wilders niet van rekenen omdat hij het niet kan. Aan zulke figuren vertrouwen we onze staatskas, dankzij Rutte.
hans bleeker, rotterdam | 19:22 | 22.03.12

Het zou mij niets verbazen dat Brinkman een infiltrant van de PvdA is,die bewust de PVV wilde beschadigen.Het is wel de politiek he!!Vertrouw ze voor geen meter die linkse boel.Ook is de peiling vreemd.Om mij heen hoor ik juist veel steun voor de PVV.Wie geeft zich eigenlijk op voor een peiling.Dat zijn toch vaak linkse EEN VANDAAG en P$W kijkers.Niet objectief dus.
Hans, Mooi Drenthe | 18:50 | 22.03.12

Misschien krijgt volgend jaar Hero Brinkman wel de prijs voor heldhaftig optreden tijdens de rechtse lente. Misschien krijgt ie het voor elkaar dat meerdere mensen in de PVV voor hun eigen mening mogen uitkomen ipv als klapvee voor de grote leider door te gaan. Ik besef dat dit stukje vanwege het stijlelement ironie wellicht niet door iedereen helemaal wordt begrepen. Wel leuk dat al die Henken en Ingrids het woord demoniseren weten te spellen, nu nog toepassen op het juiste moment zou ik voorstellen.
De rechtse lente, binnen de PVV | 18:50 | 14.12.11

Brinkman heeft gelijk. Dwarsliggers hebben we in deze tijd helemaal niet nodig. Besluiten, genomen bij de Rijksoverheid, moeten worden uigevoerd zonder tegenwerking. Als dat gebeurt komen we gauw waar we willen zijn: uit de rompslomp. PVV recht door Zee. Ik mag dat wel.
martin ettenes, latijns amerika | 16:17 | 09.06.11

Moet toch een beetje een masochist zijn, die Brinkman. Keer op keer laat hij enthousiast en vol overtuiging zien hoe weinig hij eigenlijk weet van onze staatsinrichting en ons recht.
Barbie, Oudenbosch | 19:38 | 09.06.11

Wat Brinkman hiermee wil zeggen is dat hij niet wil debatteren over de standpunten van zijn partij. Zoals de PVV nooit wil debatteren over haar standpunten. Dit heeft niets met links of rechts te maken. Het lijkt mij vreselijk sneu voor de 1,5 miljoen mensen die op mensen hebben gestemd, die niets te zeggen hebben en alleen hun belastinggelden zitten te innen....
Luuk, Hoogezand | 13:22 | 10.05.11

Wellicht was Hero weer eens straalbezopen en kan hij zich de uitspraken die hij deed niet meer herinneren? Ten slotte heeft hij een drankprobleem en drank maakt nu eenmaal meer kapot dan je lief is. Je geheugen bijvoorbeeld.
R.E. de Beer, Apeldoorn | 09:04 | 05.05.11

Het is niet eerlijk!!! Dat drankprobleem hadden we al een keer gehad!!!
tammo op donderdag 25 november 2010 23:31

Hero mag zeggen wat hij wil. Discussie over wel of niet ledenpartij binnen PVV is prima. Geen principiele bezwaren. Heeft voor- en nadelen.
Geert Wilders 11:30 AM May 11th 2010 via Twitter for BlackBerry