Martin Bosma
Martin Bosma is PVV-er van het eerste uur. Toen Geert in 2004 vertrok bij de VVD, sloot Bosma zich bij hem aan. Er moest toen flink gepionierd worden. Behalve drie kartonnen dozen die Geert had meegekregen van zijn vorige fractie was er niets. De eerste maanden was Bosma's officiële titel daarom ‘stagiaire’ en verdiende hij 500 euro per maand. Dat was even wennen, daarvoor was hij nog directeur.
Bosma komt uit de journalistiek. Op zijn zeventiende is hij begonnen bij een kleine krant in de Zaanstreek, naast zijn atheneumopleiding. Daarna haalde hij een doctoraal politicologie aan de Universiteit van Amsterdam. Een links bolwerk, dus geen pretje. Heeft daarna een paar jaar in New York gewoond. Daar haalde hij een master diploma aan de New School for Social Research, een universiteit die als "University in Exile" veel wetenschappers heeft opgevangen die moesten vluchten voor het (nationaal)socialisme.
In New York was hij actief als journalist, bij ABC News, CNN en RTL. Voor CNN Business News was hij financieel journalist. Hij was veel te vinden op Wall Street en bij financiële instellingen. Ook werkte hij in een opvangproject voor ghettojeugd.
Bosma wordt samen met Hero Brinkman, Fleur Agema, en Dion Graus gerekend tot de wetenschappelijke ruggengraat van de PVV. Hij weet bijvoorbeeld veel van onderwijs. Bosman wordt er voorts van verdacht gerekruteerd te zijn door de Mossad. Dat is ook zo, maar dat is niet erg want hij heeft geen dubbele loyaliteit. Martin Bosma heeft zelf aangegeven de functie te ambiëren van chef van Referaat IV B 4, dat zich bezig zal houden met de terugreis van allochtonen naar het Midden-Oosten.
Citaat van Bosma: "Als ik de wolkenkrabbers zie, moet ik altijd denken aan wat Ayn Rand schreef: “I would give the greatest sunset in the world for one sight of New York’s skyline. (…) The sky over New York and the will of man made visible.”
Zijn politieke helden zijn oud-Kamerleden als Jacques de Kadt en Pieter ’t Hoen. Dat waren mensen met een sociaal hart die hardliners waren op het gebied van de verdediging van onze vrijheid. Ook oud-journalisten trouwens.