Pim Fortuyn

Uit wakkerpedia
(Doorverwezen vanaf Pim)
Ga naar: navigatie, zoeken

Wilhelmus Simon Petrus (Pim) Fortuyn (Driehuis, 19 februari 1948 – Hilversum, 6 mei 2002) was één van Nederlands beste politici, sociologen, auteurs en columnisten. Pim was ook ondernemer en hield van hondjes, bruine sigaren, en van Ons Soort Mensen. Professor Pim stond bij ons bekend als Pimmetje, zei wat hij dacht en deed wat hij zei. Pim is altijd gewoon gebleven en had gewoon gelijk. Pim was samen met Hans Wiegel en Hans Janmaat aanwezig bij de geboorte van Geert in Venlo.

Pim promoveerde in de sociale wetenschappen en was van 1990 tot 1995 bijzonder hoogleraar aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam. Pim was actief lid van de PvdA, totdat hij er in 1989 achter kwam dat hijzelf eigenlijk helemaal niet bij die linkse mafia thuishoorde. Pim werd daarna lid van de Dixieland-socialisten, maar werd landelijk bekend als de lijsttrekker van Leefbaar Nederland in Rotterdam, en daarna van zijn eigen Lijst Pim Fortuyn .

Pim's kritische kijk op de islamisering en op het vreemdelingenbeleid, maar bovenal zijn politieke manier van doen, vormden voor de Linkse Kerk de aanleiding om hem voortdurend te demoniseren. De openlijk homoseksuele Pim had namelijk een flamboyante persoonlijkheid. en hij kenmerkte zich door zijn wijze uitspraken en intelligente en eerlijke manier van debatteren. Hierdoor wist Pim het landelijke politieke toneel een half jaar lang te domineren.

In de aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen van 2002 werd deze volksheld op 6 mei 2002 doodvermoord op het Media Park te Hilversum, negen dagen voor hij de macht zou hebben gekregen van het Volk. De dader was de laffe linkse dierenactivist, dhimmi, en Harderwijker Volkert van der G., in opdracht van Ad Melkert. Van der G. kreeg van de Nederlandse linkse D66-rechter een veel te lage straf opgelegd, namelijk gevangenisstraf(!), zodat Volkert al in 2012 vrijkomt.

Pim's politieke erfenis is dat de politiek en de samenleving een gezonde draai naar rechts hebben gemaakt. Er wordt in dit verband wel gesproken van de Fortuyn-revolte en van het Fortuynisme, maar eigenlijk is Pim's belangrijkste verdienste dat hij als eerste zei wat iedereen al dacht.

Ultra-links gaat trouwens nog steeds door met het demoniseren van Pim.
Ook met alle respect pim was ook maar een halve man ikzelf mag gewoon geen homo's wat ze ook voor ideeën hadden dat is mijn mening
Danny Hoogstra | 6:25 | 19.02.2013

Ik hoor nog de vermoorde Pim Fortuyn zeggen dat we éérst aan ons eigen land moeten denken. Niet andersom. Maar de elite ziet dat niet. Geert stapt regelrecht in/op zijn voetstappen. Haast geestelijk vermoord. Eerlijke vraag: had Fortuyn gelijk of niet? En da's je antwoord.
Loekie de Loek, Eemnes | 21:13 | 23.07.12

10 jaar geleden riep Pim Fortyun al "Nederland wordt Wakker ", maar we slapen nog steeds. De islam is de grootste bedreiging voor de wereld vrede , dat was ook een spreuk van hem ,, hij heeft gelijk , maar we doen er niks mee Sorry Pim , je bent voor niks vermoord en je had ons willen redden .
ella, bunnik | 10:14 | 28.05.12

De grootste Nederlander aller tijden zat dus met zijn tong in de aars van Marokkanen. Waarom(?!?!?) moeten wij dit weten...
Kaan78 | 05-04-12 | 15:12

Ons land had er heel anders uitgezien als Fortuyn was blijven leven. Degenen die hem hebben gedemoniseerd hebben weer vette baantjes en de moordenaar loopt weer vrij rond. Waarom laten 15 miljoen Nederlanders zich gijzelen door enkele honderden politici die ons geld met bakken over de balk gooien en zich niet schamen dat ze de voedselbanken op hun geweten hebben.
Steer, Altea | 10:59 | 04.04.12

Het was een uitstekend en intelligent leider, autochtoon Rotterdam staat voor mij als symbool voor de wederopstanding na het bombardement van de tweede Wereldoorlog. Hoe had het land er nu uitgezien met hem als minister president? Gelukkig hebben we nu het huidige kabinet die het prima doet en verwoord wat zeker 60% van onze bevolking wil ipv de Sinterklaas activiteiten van vorige kabinetten. Nu nog de strafmaat omhoog en jeugdcriminaliteit streng aan de bron reguleren!
Roel de lange, Driebergen | 09:19 | 04.04.12

Pim heeft gezegd , et yor service Nederland is vol, te vol, en hij heeft gelijk, Geert doe je voordeel ermee.jij kan dit ook.
Alberto, Drenthe | 18:52 | 11.03.12

Men begreep Fortuyn, of niet. Die nadoeners zijn het niet eens waard genoemd te worden. Het is net als bij Jezus. Men begreep hem en volgde deze, of men verketterde de goede ziel, met het wetboek in de hand. Maak je niet eens boos om onbegrip.
AntiSoof | 28-12-11 | 22:33

Om maar even een Nederlandse uitspraak aan te stippen. Dit is appels met peren vergelijken. Of je nu met pen en woord ten strijde gaat of met geweer en munitie. En of je nu met je sterretje omhoog gaat zoals Pim of je gaat nog even naar de blondines. Pim is en blijft mijn held! De man die dit beweert heeft net als ieder ander mens recht op zijn mening, maar van mij mogen ze zijn titel afnemen. Namelijk nergens op gebasseerd.
Hannes de Graaf, Rotterdam | 09:49 | 10.08.11

ja met modder gooien is makkelijk als iemand dood , als PIM nog geleefd had hadden we een heel andere wereld ,met minder buitenlanders maar degene die er al waren hadden hier ook een beter leven nu is de spoeling heel dun en worden de hollanders uitgeknepen om al die gasten te eten te geven,
marcela, arnhem | 09:23 | 10.08.11

Pim is weg, en nederland zakt verder in de shit. Denk allen maar eens heel goed na. Nederland is verrot, Pim had ons misschien iets kunnen helpen, maar ons lot is bepaald. Binnen 15 jaar een burgeroorlog let maar op............
H. Vd Mallen op zaterdag 10 maart 2007

Hier vlakbij, op loopafstand, staat het Achterhuis. Waar Anne Frank zestig jaar geleden, ondergedoken in erbarmelijke omstandigheden, in haar dagboek schreef: 'Ik hoop maar één ding: dat deze haat van voorbijgaande aard zal zijn. Dat de Nederlanders toch zullen laten zien wie zij zijn. Dat zij nu niet en nooit niet wankelen in hun rechtsgevoel. Want dit is onrechtvaardig!" Vanochtend heeft Pim Fortuyn dan eindelijk zijn masker afgeworpen. Nu is duidelijk wat hij wil. Een land waar mensen met een bepaald geloof, een zekere cultuur, een andere achtergrond gediscrimineerd mogen worden.
Thom de Graaf (D66), 9 februari 2002, op een D66 partij-bijeenkomst

Een van de typen die hij (Psycholoog Kets de Vries, red.) beschrijft is het type-Mussolini. Mij viel op dat die omschrijving precies past op de leider van Leefbaar Nederland. De ijdele leider die precies zegt wat mensen willen horen. En je ziet altijd dat mensen kritiekloos zo'n leider volgen.
Bas Eenhoorn, voorzitter VVD, op een partijbijeenkomst in Nijkerk. Geciteerd in Algemeen Dagblad 7 februari 2002

Nog vijf peilingen, en Leefbaar Nederland heeft de absolute meerderheid. Nog tien, en Pim Fortuyn is definitief de Mussolini van de 21ste eeuw geworden.
Columnist Jan Blokker, 30 januari 2002, in de Volkskrant

Jij vuile, kale nepprofessor, jij hebt de intelligentie van Adolf Hitler en de charme van Heinrich Himmler. Jij leeft van haat en daarom hoop ik dat je in die darkroom van je zo gauw mogelijk aids krijgt.
Journalist Matty Verkamman, 22 december 2001, in Trouw