Leefbaarheid

Uit wakkerpedia
Ga naar: navigatie, zoeken

Leefbaarheid is de gevoelsmatige toestand van een woonwijk, die wordt bepaald door de hoeveelheid getinte import die er is komen wonen. Meer buitenlanders betekent geen leefbaarheid.

Het is moeilijk een getal op de leefbaarheid te plakken. Als je naast een zwartje woont is het natuurlijk makkelijk, maar bij een oostblokker zie je soms niet meteen dat je met een buitenlander te maken hebt. Dus dan is de leefbaarheid nog redelijk intact. (Totdat ze hun eigen winkels gaan openen.) Moslims brengen de leefbaarheid grotere schade toe als ze er een hoofddoek bij dragen, en met een burka al helemaal. Ook rare kookluchtjes in de portiek is van (negatieve) invloed op de leefbaarheid.

Leefbaarheid is ook tijdsafhankelijk. Leefbaarheid gaat in gezellige wijken altijd omhoog met het WK en EK voetbal wanneer er oranje vlaggetjes worden opgehangen. Ook is het goed voor de leefbaarheid om met je buren voor je huis op de stoep te gaan zitten barbecueën onder een party-tent en de muziek lekker hard te zetten. Hmmm, palingpop!
De linkse lijkenpikkers willen niet alleen je gezondheid, geld, pensioen en erfenis, maar ook je stem afpakken. Maak ons land weer leefbaar voor de mensen die het opgebouwd hebben. Stem #PVV
Cas Tuyn @CasTuyn 12:38 PM Nov 19, 2023 via Twitter

Wauw! Wat geweldig! Onze bovenbuurman heeft weer een paar plekjes gevonden in zijn huis waar hij nog geen gaten heeft geboord! En dat al ruim voor 22.00 uur!
Coco Riga @coco_riga 4:03 PM Jun 14, 2022 via Twitter Web App

Alleen een socialist heeft het lef eerst 70 jaar lang een land elk jaar een stukje onleefbaarder te maken om vervolgens te gaan vertellen dat mensen niet meer denken en doen als vroeger.
Admiraal Balthasar | 07-12-16 | 17:21

We moeten binnen niet afzienbare tijd gaan vluchten uit eigen land omdat het hier onleefbaar is.Triest.
mw. PVV, R'dam | 16:18 | 28.07.12

De ultieme kans: Nog dit jaar uit de EU. Oostbloktuig over de grens. Ander crimineel tuig per opblaasboot naar huis laten roeien. Grenscontroles herinvoeren. En Nederland is weer een stuk leefbaarder.
BedrijfsTijgerT | 04-06-12 | 16:36

De leefbaarheid in ons land is afgezakt naar een zeer bedenkelijk niveau .
leo, limmen | 18:25 | 05.04.12

Nederland is onleefbaar door al die stomme regeltjes van gemeenten, provicies en vanuit Den Haag. Daarom gaat Nederland al naar de kloten en sluiten vele winkels of verhuizen bedrijven naar het buitenland.
Econoom, Jersey | 13:06 | 24.02.12

Het is maar wat je leefbaar noemt. De criminaliteit neemt toe terwijl de politie, gewapend met lasergun en bonnenboekje, achter een boom staat om snelheden te controleren. Handhaven wordt dat genoemd maar intussen handhaven ze de criminaliteit. De politiek kijkt helemaal niet meer naar hun eigen land om en stort alleen nog maar geld in Griekenland en de EU terwijl er helemaal geen geld voor is. Eigen volk wordt uitgebuit voor eigen en andermans belangen. De sfeer in NL wordt steeds grimmiger. Wordt eens wakker zeg!
Robert, Den Haag | 15:00 | 30.07.11

De leefbaarheid van Nederland gaat met een rap tempo achteruit. Dat stel ik vast.Ook door de instroom van een hoop vreemdelingen.Zie opsporing verzocht een bekend Tv programma.En het wordt alleen maar steeds erger jaar na jaar. Nederland is nooit zo Crimineel geweest vroeger.Maar mede door de verkeerde aanpak het softe beleid van over tolerantie is dit onstaan!!!Maar ze willen de burgers anders doen geloven!!Mij maken ze niets wijs niemand!!
Chris -- van voor de Oorlog, Zoetermeer | 14:19 | 30.07.11

Ik denk dat de juwelier die acht keer is overvallen en nu in een rolstoel zit, een andere kijk heeft op de leefbaarheid in Nederland. Mijn inziens gaat de leefbaarheid met forse stappen achteruit. Vooral de toestroom van allochten zorgt hiervoor, Opsporing Verzocht en overige media leveren hier genoeg bewijs voor.
Nick, Rotterdam | 12:27 | 30.07.11

Landelijk gezien woont 5 procent van de Nederlanders in een gebied met een ongunstige leefbaarheid. In die wijken wonen voor de helft allochtonen. Dus maximaal 2,5 procent van de Nederlanders heeft het recht om uit eigen ondervinding op de PVV te stemmen. De partij tegen criminele en fundamentalistische moslims. 2,5% komt overeen met nog geen 4 zetels. Dat de PVV veel hoger scoort komt door de hetze in de media tegen moslims. Mensen denken daardoor dat er een groot nationaal probleem is. Feitelijk is dat er niet.
Alex, Alkmaar | 11:46 | 30.07.11

Als er veel Marokkanen in je buurt wonen en je laat je dochter feesten zonder toezicht dan kan je er bijna donder op zeggen dat er problemen komen. Marokkaanse meisjes vieren volgens mij geen verjaardag en zowel dan staan pa of/en een grote broer achter de deur, zoals de bekende stok,om bij afwijkend gedrag in te grijpen.Feestvieren mag maar kan niet meer met de medelanders die zoals in het Vondelpark bij elk gezellig samenzijn uit jaloersheid de grote spelbrekers zijn.
Dirk, Tilburg | 11:23 | 28.04.11

En zo maakt de overheid het voor de Nederlanders weer een stuk minder leefbaar! De wrevel en ongenoegen zal alleen maar toenemen!(Met alle gevolgen van dien) Ik weet niet of u vorige week het programma "Weg-misbruikers" heeft gezien? Waarbij in den Haag een mevrouw (zonder fietsverlichting) helemaal overstuur geraakt, door meerdere agenten zonder enige compassie weg werd gevoerd! De burger wordt keihard aangepakt, terwijl er 22 probleem steden in het land zijn, waar de politie liever vandaan blijft!
Pieter, Schagen | 11:07 | 27.04.11