Vinexwijk

Uit wakkerpedia
Ga naar: navigatie, zoeken

Woonwijk langs de snelweg waar bijna alleen Ons Soort Mensen wonen en waar je tenminste fatsoenlijk je auto kan parkeren. Overdag is het er altijd stil, want iedereen moet keihard werken om samen de hypotheek op te kunnen hoesten. Kinderen zie je zelden buiten op straat, want daar rijden auto's. Ook de ergonomisch verantwoorde speeltuintjes van 2,5 bij 2,5 meter met rubbertegels zijn meestal verlaten. Voor openbaar groen — anders dan zo hier en daar een zielige es — was helaas geen ruimte meer, dus schijten de honden maar de parkeerplaatsen en de speeltuintjes vol.

De straten zijn kaarsrecht, want alleen zó konden de projectontwikkelaars de meeste huizen bouwen op zo min mogelijk grond. Om de 30 meter ligt een klotige verkeersdrempel. De koophuizen zijn van binnen identiek ingericht, met een fris en helder interieur dat zó uit de IKEA-catalogus lijkt te zijn gekomen. Ze hebben allemaal een tuintje van 5 meter breed en 10 meter diep, tenzij je een Bouwfondshuis hebt, dan is je tuintje 5 breed en 8 meter diep. Huizen in een Vinexwijk worden altijd meer waard, dus het maakt eigenlijk niet uit hoeveel je ervoor betaald hebt. Bovendien is er de hypotheekrenteaftrek.

In Vinexwijken heeft iedereen haast. Mannen lopen altijd rechtstreeks van de voordeur naar de auto als ze om zes uur 's avonds weer thuiskomen. Vrouwen doen dat ook, maar die zijn soms iets langer op straat als ze wat onhandig hun obesitaskids in en uit te krappe kinderzitjes van hun fiets proberen te wurmen. Of als ze uit verveling vreemdgaan met een internetdate. Alle bewoners slikken massaal anti-depressiva en boren gaten in de muren om de stemmen in hun hoofd even niet te horen.

's Avonds zitten jongeren op de door de gemeente bedachte hangplek, roken wiet, en laten elkaar hun mobieltje zien. De meisjes pijpen soms stiekum één van de jongens voor geld of beltegoed. Later op de avond rijden ze met zijn allen in hun gepimpte Volkswagen Golf met "NoFear" sticker en een uitlaat gemaakt van een Unox soepblik naar een parkeerplaats langs de snelweg voor een vette straatrace.

Dit zijn wijken zoals het Volk ze graag ziet, vandaar dat ze haast geen subsidie mogen krijgen van de PvdA. Behalve dan voor de verplichte 10% sociale woningbouw, waar buitenlanders in gaan wonen die hier niet thuis horen, en er binnen de kortste keren er een hel voor iedereen van maken.

Wanneer houdt deze ellende een keer op!? Gun de gewone nette werkende burger een rustige en veilige leefomgeving, en verwijder het tuig dat zich niet kan gedragen uit buurten die zij terroriseren. Stuur deze onaangepaste asocialen naar goed afgeschermde en bewaakte tuigdorpen.
Zonder enige echte inspraak worden in mijn vinexwijk 320 huizen gebouwd voor statushouders uit Syrie. Allemaal jonge mannen. In combi met huisvesting voor studentes. Wel handig bedacht door de Gemeente, als de heren zin hebben hoeven ze niet zo ver te zoeken. Scheelt ook weer zitplaatsen in de tram. En het milieu natuurlijk.
Festucam | 30-06-17 | 11:36

'Wijze les als je in een nieuwbouwwijk een huis wil kopen. Check eerst het algehele bestemmingsplan én of er sprake zal zijn van sociale huurwoningen, zo ja, niet kopen. Want; sociale huurwoningen in een Vinexwijk = een asociale wijk binnen een paar jaar. Sociaal in dat geval staat garant voor veel problemen, veel Pvda peoppraat en straatterroristen. Gaza in het klein. En daar wil/kan je niet wonen.
lion@night | 21-03-11 | 10:07