Marcel van Dam: verschil tussen versies

Uit wakkerpedia
Ga naar: navigatie, zoeken
Regel 1: Regel 1:
[[Eerste Kamer]]lid voor de [[SP]]. Voormalig staatssecretaris en [[Minister]] van [[immigratie|Volkshuisvesting]] van de [[PvdA]], voormalig voorzitter van de publieke omroep [[VARA]], en voormalig programmamaker voor die helaas nog niet voormalige omroep. Het prehistorisch oertype van de [[socialisme|salonsocialist]].
+
[[Eerste Kamer]]lid voor de [[SP]]. Voormalig staatssecretaris en [[Minister]] van [[immigratie|Volkshuisvesting]] van de [[PvdA|Partij van de Afgunst]], voormalig voorzitter van de publieke omroep [[VARA]], en voormalig programmamaker voor die helaas nog niet voormalige omroep. Het prehistorisch oertype van de [[socialisme|salonsocialist]].
  
 
Van Dam en de VARA zijn ooit veroordeeld voor oplichting en trucage, waardoor de producent van het gerenommeerde Exota, Van Tuijn's Limonadefabrieken en Distilleerderijen N.V., en de daaraan gelieerde verkoopmaatschappij Handelsonderneming Tudo N.V., failliet ging. Succesvol ondernemen mag natuurlijk niet van zo'n [[subsidie]] [[linkse graaier|graaiende]] proleet.
 
Van Dam en de VARA zijn ooit veroordeeld voor oplichting en trucage, waardoor de producent van het gerenommeerde Exota, Van Tuijn's Limonadefabrieken en Distilleerderijen N.V., en de daaraan gelieerde verkoopmaatschappij Handelsonderneming Tudo N.V., failliet ging. Succesvol ondernemen mag natuurlijk niet van zo'n [[subsidie]] [[linkse graaier|graaiende]] proleet.

Versie van 4 jun 2012 om 08:20

Eerste Kamerlid voor de SP. Voormalig staatssecretaris en Minister van Volkshuisvesting van de Partij van de Afgunst, voormalig voorzitter van de publieke omroep VARA, en voormalig programmamaker voor die helaas nog niet voormalige omroep. Het prehistorisch oertype van de salonsocialist.

Van Dam en de VARA zijn ooit veroordeeld voor oplichting en trucage, waardoor de producent van het gerenommeerde Exota, Van Tuijn's Limonadefabrieken en Distilleerderijen N.V., en de daaraan gelieerde verkoopmaatschappij Handelsonderneming Tudo N.V., failliet ging. Succesvol ondernemen mag natuurlijk niet van zo'n subsidie graaiende proleet.

Deze hoogbejaarde villabewoner annex babbelend looprek vliegt tegenwoordig weer regelmatig gierend uit de bocht in zijn wekelijkse zure stukje in de Azijnbode. Van Dam vindt namelijk dat het allemaal reuze meevalt qua straatterrorisme in Nederland. Volgens het voormalige VARA-icoon –die in 1953 voor het laatst de binnenkant van een stadsbus zag– zijn het voornamelijk de media die elke mug en scheet in een onversneden hype transformeren. Daarvoor komt hij dan met allemaal geleerde rapportjes aangestrompeld, terwijl je zo op GeenStijl kunt lezen dat wat daarin staat helemaal niet waar is.

Sinds Marcel van Dam in een uitzending van het VARA-programma Het Lagerhuis op 15 februari 1997 Pim Fortuyn "een buitengewoon minderwaardig mens" noemde, en daarmee de extreem-linkse doodseskaders uit Wageningen opdracht gaf Professor Pim te liquideren, is het politieke debat na lange jaren van Paars doodzwijgen weer springlevend. Hiervoor is opmerkelijk genoeg nooit vervolging ingesteld.


Transcriptie van het debatfragment over Fortuyn's boek "De islamisering van onze cultuur", dat Pim glansrijk aan het winnen was:

Van D.: "U liegt, u liegt, en u bent niet alleen een leugenaar, maar u bent een ophitser waarmee u het Nederlandse volk…".

Fortuyn: "En u bent een populist en een onder-de-gordel-werker."

Van D.: "Populist? Populist? Weet u wat ik zo vreselijk vind?"

Fortuyn: "Ja? Ik vind u vreselijk."

Van D.: "Dat u potentiële angsten bij het Nederlandse volk tegen vreemdelingen exploiteert…"

Fortuyn: "Weet u wat u doet met dit debat. Ik heb…"

Van D.: "…exploiteert om die boekjes, die overigens nog voor geen gulden informatie bevatten, om dat te verkopen."

Fortuyn: "Alweer zo’n beschuldiging. Wat ik probeer met mijn boek…"

Van D.: "U bent een buitengewoon minderwaardig mens. Weet u dat?"

Fortuyn: "Ik probeer in mijn boek het debat te verbreden mijnheer Van Dam en die politiek correcte kerk van u te bestrijden."

Van D.: "Debat te verbreden? U probeert mensen tegen elkaar op te hitsen."

Fortuyn: "Toon mij dat aan."

Van D.: "Waarom denkt u dat Janmaat u een zetel aanbiedt?"

Fortuyn: "Moet ik daar verantwoording voor afleggen?"

Van D.: "Ja, daar moet u verantwoording voor afleggen, ja."
Stelen van bejaarden is zooo Marcel van Dam...
eerstneukendanpraten | 21-06-11 | 11:15

Bij een beetje afscheid van een bestuurder die met welverdiend wachtgeld gaat, past natuurlijk een cadeautje. Waarmee ik verder niet wil suggereren dat Marcel van Dam's landgoed volhangt met geroofde kunst.
koerbagh | 07-03-11 | 16:26