Marcel van Dam: verschil tussen versies

Uit wakkerpedia
Ga naar: navigatie, zoeken
(http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2016/10/wie_snoeit_vandaag_het_rozenperk.html)
Regel 4: Regel 4:
  
 
Deze hoogbejaarde landgoedbewoner annex babbelend looprek vliegt tegenwoordig weer regelmatig gierend uit de bocht in zijn wekelijkse [[zure]] stukje in de [[De Volkskrant|Azijnbode]].  
 
Deze hoogbejaarde landgoedbewoner annex babbelend looprek vliegt tegenwoordig weer regelmatig gierend uit de bocht in zijn wekelijkse [[zure]] stukje in de [[De Volkskrant|Azijnbode]].  
Van Dam vindt namelijk dat het allemaal reuze meevalt qua [[straatterrorisme]] in [[Nederland]]. Volgens het voormalige VARA-icoon –die in [[vroeger|1953]] voor het laatst de binnenkant van een [[openbaar vervoer|stadsbus]] zag– zijn het voornamelijk de [[media]] die elke mug en scheet in een onversneden hype transformeren. Daarvoor komt hij dan met allemaal geleerde rapportjes aangestrompeld, terwijl je zo op [[GeenStijl]] kunt lezen dat wat daarin staat helemaal niet waar is.  
+
Van Dam vindt namelijk dat het allemaal reuze meevalt qua [[straatterrorisme]] in [[Nederland]]. Volgens het voormalige VARA-icoon —die in [[vroeger|1953]] voor het laatst de binnenkant van een [[openbaar vervoer|stadsbus]] zag— zijn het voornamelijk de [[media]] die elke mug en scheet in een onversneden hype transformeren. Daarvoor komt hij dan met allemaal geleerde rapportjes aangestrompeld, terwijl je zo op [[GeenStijl]] kunt lezen dat wat daarin staat helemaal niet waar is.  
  
 
Sinds Marcel van Dam in een uitzending van het VARA-programma ''Het Lagerhuis'' op 15 februari 1997 [[Pim Fortuyn]] "een buitengewoon minderwaardig mens" noemde, en daarmee de [[nazi|extreem-linkse]] doodseskaders uit [[Links bolwerk|Wageningen]] opdracht gaf Professor Pim te liquideren, is het politieke debat na lange jaren van [[Paars]] doodzwijgen weer springlevend. Hiervoor is opmerkelijk [[genoeg]] nooit vervolging ingesteld.
 
Sinds Marcel van Dam in een uitzending van het VARA-programma ''Het Lagerhuis'' op 15 februari 1997 [[Pim Fortuyn]] "een buitengewoon minderwaardig mens" noemde, en daarmee de [[nazi|extreem-linkse]] doodseskaders uit [[Links bolwerk|Wageningen]] opdracht gaf Professor Pim te liquideren, is het politieke debat na lange jaren van [[Paars]] doodzwijgen weer springlevend. Hiervoor is opmerkelijk [[genoeg]] nooit vervolging ingesteld.

Versie van 18 apr 2018 om 16:26

Eerste Kamerlid voor de SP. Voormalig staatssecretaris en Minister van Volkshuisvesting van de Partij van de Afgunst, voormalig voorzitter van de publieke omroep VARA, en voormalig programmamaker voor die helaas nog niet voormalige omroep. Het prehistorisch oertype van de salonsocialist met het Grote Gelijk.

Van Dam en de VARA zijn ooit veroordeeld voor oplichting en trucage, waardoor de producent van het gerenommeerde Exota, Van Tuijn's Limonadefabrieken en Distilleerderijen N.V., en de daaraan gelieerde verkoopmaatschappij Handelsonderneming Tudo N.V., failliet ging. Succesvol ondernemen mag natuurlijk niet van zo'n subsidie graaiende proleet.

Deze hoogbejaarde landgoedbewoner annex babbelend looprek vliegt tegenwoordig weer regelmatig gierend uit de bocht in zijn wekelijkse zure stukje in de Azijnbode. Van Dam vindt namelijk dat het allemaal reuze meevalt qua straatterrorisme in Nederland. Volgens het voormalige VARA-icoon —die in 1953 voor het laatst de binnenkant van een stadsbus zag— zijn het voornamelijk de media die elke mug en scheet in een onversneden hype transformeren. Daarvoor komt hij dan met allemaal geleerde rapportjes aangestrompeld, terwijl je zo op GeenStijl kunt lezen dat wat daarin staat helemaal niet waar is.

Sinds Marcel van Dam in een uitzending van het VARA-programma Het Lagerhuis op 15 februari 1997 Pim Fortuyn "een buitengewoon minderwaardig mens" noemde, en daarmee de extreem-linkse doodseskaders uit Wageningen opdracht gaf Professor Pim te liquideren, is het politieke debat na lange jaren van Paars doodzwijgen weer springlevend. Hiervoor is opmerkelijk genoeg nooit vervolging ingesteld.


Transcriptie van het debatfragment over Fortuyn's boek "De islamisering van onze cultuur", dat Pim glansrijk aan het winnen was:

Van D.: "U liegt, u liegt, en u bent niet alleen een leugenaar, maar u bent een ophitser waarmee u het Nederlandse volk…".

Fortuyn: "En u bent een populist en een onder-de-gordel-werker."

Van D.: "Populist? Populist? Weet u wat ik zo vreselijk vind?"

Fortuyn: "Ja? Ik vind u vreselijk."

Van D.: "Dat u potentiële angsten bij het Nederlandse volk tegen vreemdelingen exploiteert…"

Fortuyn: "Weet u wat u doet met dit debat. Ik heb…"

Van D.: "…exploiteert om die boekjes, die overigens nog voor geen gulden informatie bevatten, om dat te verkopen."

Fortuyn: "Alweer zo’n beschuldiging. Wat ik probeer met mijn boek…"

Van D.: "U bent een buitengewoon minderwaardig mens. Weet u dat?"

Fortuyn: "Ik probeer in mijn boek het debat te verbreden mijnheer Van Dam en die politiek correcte kerk van u te bestrijden."

Van D.: "Debat te verbreden? U probeert mensen tegen elkaar op te hitsen."

Fortuyn: "Toon mij dat aan."

Van D.: "Waarom denkt u dat Janmaat u een zetel aanbiedt?"

Fortuyn: "Moet ik daar verantwoording voor afleggen?"

Van D.: "Ja, daar moet u verantwoording voor afleggen, ja."
Is die man nog niet dood?. Jammer, want verrader en opportunist pur sang. Prototype van links lullen rechts verdienen en ongeveer uitvinder van het Goedmenschzijn. En ondertussen de arbeidersklasse en andersdenkenden uitlachen. Goede leermeester/wegwijzer voor Witteman, Barends, de Leeuw, etc. Goedmensch is een rood- kaptialisch verdienmodel.
ad melkert | 19-10-16 | 12:04

Ik wacht wel ff tot die minderwaardige galbak een tuintje op zn buik heeft. Dan zal ik de bloemetjes persoonlijk komen bemesten.
hero_of_heaven | 19-10-16 | 11:58

Ongelofelijk. Weer zijn standaardvoorbeeld van een politicus, die nooit iets heeft gepresteerd zonder staatssteun en tot zijn dood blijft profiteren. Hij heeft nu een landgoed; fiscaal geeft dat recht op diverse vrijstellingen. Maar dat is nog niet voldoende. Deze weldoener stelt mensen in staat om bij hem te mogen werken voor 0 Euro per uur. De achterkant van zijn gelijk is wel een zwart gat. Alles verdwijnt erin: ons geld, ons werk en zijn geweten. Zou hij zijn eten halen bij de plaatselijke voedselbank ?
Check-zei-de-Gek | 19-10-16 | 11:40

Stelen van bejaarden is zooo Marcel van Dam...
eerstneukendanpraten | 21-06-11 | 11:15

Bij een beetje afscheid van een bestuurder die met welverdiend wachtgeld gaat, past natuurlijk een cadeautje. Waarmee ik verder niet wil suggereren dat Marcel van Dam's landgoed volhangt met geroofde kunst.
koerbagh | 07-03-11 | 16:26