Voetbal: verschil tussen versies

Uit wakkerpedia
Ga naar: navigatie, zoeken
k (catgeorie)
 
(32 tussenliggende versies door 4 gebruikers niet weergegeven)
Regel 1: Regel 1:
Mooie sport waarbij 2 elftallen van 11 spelers proberen de bal in elkaars doel te schieten. [[Iedereen]] [[televisie|kijkt]] ernaar en [[Nationalisme|het hele land is trots]] op [[onze jongens]].
+
; Voetbal
  
Voetbal is een notoir verliesgevende sport, omdat clubs zich iedere keer laten opjutten om steeds hogere bedragen neer te tellen voor voetballers die hun hoogtepunt al achter de rug hebben. Daarbij komen ook de kosten voor de inzet van [[politie]] en ME voor het in het gareel houden van supporters. Dit is geen enkel probleem, want voetbal is een sport voor [[het Volk]]. Het gemeenschapsgeld dat aan voetbal wordt besteed is welbesteed.
+
: Volksreligie nummer één.
  
Soms proberen linkse politici zoals [[Wouter Bos]] te doen alsof zij ook bij het volk horen, door te doen alsof ze ook van voetbal houden, maar iedereen weet dat dat een doorzichtige pose is.
+
Voetbal is een vechtsport voor twee teams van elf spelers, die daarnaast lafjes proberen een balletje in elkaars doel te schieten. Behalve de beide doelmannen, mag iedere speler de bal alleen met de benen en voeten aanraken. De spelers mogen elkaar gelukkig wel met alle lichaamsdelen raken, zodat [[Henk]] altijd iets heeft om over te praten op het [[werk]] op maandag.  
  
[[Categorie:Nederlandse cultuur]]
+
[[Iedereen]] [[televisie|kijkt]] ernaar en het hele land is [[trots]] op [[onze jongens]].
 +
Soms proberen [[linkse politici]], zoals [[Wouter Bos]], net te doen alsof zij ook bij het volk horen, door te doen alsof ze ook van voetbal houden, maar iedereen weet dat dat een doorzichtige pose is.
 +
Voetbal is zo belangrijk dat de [[Nederland]]se wetgeving ondergeschikt is aan de wensen en grillen van de FIFA. En aan [[Johan Cruyff]].
 +
 
 +
Voetbal is een notoir verliesgevende sport, omdat de clubs zich iedere keer weer laten opjutten om steeds hogere bedragen neer te tellen voor voetballers die hun hoogtepunt al achter de rug hebben. Daarbij komen ook de kosten voor de inzet van [[politie]] en ME voor het in het gareel houden van [[hooligan|supporters]]. Dit is op zich geen enkel probleem, want voetbal is een sport voor [[het Volk]]. Een vol stadion is namelijk écht iets anders dan een achterafzaaltje waarin toneel wordt vertoond door talentloze acteurs. Het gemeenschapsgeld dat aan voetbal wordt besteed is dus welbesteed.
 +
 
 +
Wat wél een probleem is dat niet elke club daardoor genoeg geld overhoudt om een speelveld met kunstgras aan te kunnen leggen. [http://www.pvv.nl/index.php/component/content/article/47-richard-de-mos/3931-pvv-kunstgras-in-betaald-voetbal-is-competitievervalsing.html Gelukkig heeft de PVV dat ook ingezien] en gaat [[Geert]] daar [[doe wat|wat aan doen]]: of het kunstgras wordt verboden of iedere clubstadion krijgt kunstgras. Dit zal ongetwijfeld worden gefinancierd door het stopzetten van [[linkse hobby's]]. Kunstgras in plaats van [[kunst]], dat klinkt ons als muziek in de oren!
 +
 
 +
 
 +
[[categorie:religie]]
 +
[[categorie:voetbal]]
 +
 
 +
 
 +
----
 +
 
 +
 
 +
''Ik blijf het me afvragen. WAAROM in hemelsnaam bestaan er in Nederland TURKE of MAROKKAANSE voetbalclubs? Heeft iemand dit uberhaupt al een keer bespreekbaar gemaakt of is dat ook een taboe om over te beginnen?''<br />
 +
'''HetMannetje! | 21-02-13 | 19:40'''
 +
 
 +
''Geld, Geld EN zo veel ,het is niet normaal wat er voor votballers betaald wordt,en wat ze verdienen . Niet Gaan Kijken ,dat is de oplossing.''<br />
 +
'''Kees, Budel  | 09:35 | 16.04.12'''
 +
 
 +
''Gewoon het hele voetbal afschaffen, is geen fatsoenlijke sport meer. Als het niet de hooligans zijn die de boel vernielen, dan nu dus de spelers zelf ook! Regering stop alstublieft met deze linkse hobby!''<br />
 +
'''Piet, Rechterveen  | 08:57 | 16.04.12'''
 +
 
 +
''Voetbal is de enige sport waar zoveel tuig op af komt. Sluit ze op of nog beter, schaf dat domme spel af. Wat het de belastingbetaler allemaal niet kost iedere keer.''<br />
 +
'''Steven, Voorburg  | 09:31 | 05.04.12'''
 +
 
 +
''Wanneer gaat de PVV zich eens afzetten tegen de overbevolking van buitenlanders, bij het Nederlands betaalde voetbal. Die met speciale belasting constructies, vastgelegd in de contracten, met miljoenen aan belastinggeld er vandoor gaan. Terwijl de meeste clubs zonder gemeente/provinciaal ondersteuning geld, geen enkel recht van bestaan hebben. Of durft de PVV zich hier niet over uit te laten. Of worden dan Henk en Ingrid boos.''<br />
 +
'''gerben rongen, groningen  | 10:28 | 31.01.12'''
 +
 
 +
''En toch zijn overeenkomsten tussen het voetbal en de kerk, je moet erin geloven. En als je te fanatiek wordt, ben je holligan.Zodra je sympatie hebt voor een andere club lig je eruit. En alleen doen wat de scheidsrechter/dominee zegt. En oja, er bestaan boeken vol met regels.''<br />
 +
'''Rene, Delft  | 11:38 | 26.05.11'''
 +
 
 +
''Ja, wat moet je daar nou nog op zeggen. Het is een sport bedreven door domme jongetjes die veel te veel geld verdienen. Hun aanhang is van het soort waarbij een poffertje slim is. Dus wat moet je daar nou van verwachten. Je kan deze "sport" beter Tokkiebal noemen. Daarmee wil ik niet zeggen dat voetbal niet geweldig is. Het is alleen een zooitje geworden toen geld de hoofdrol ging spelen.''<br />
 +
'''janna, zoetermeer  | 11:55 | 21.03.11'''
 +
 
 +
''Als je als profvoetballer niet alles geeft ben je gewoon een oplichter, want dan neem je het publiek in de maling.''<br />
 +
'''Daan, Enschede | 00:40 | 2010-11-14'''

Huidige versie van 13 mei 2020 om 17:14

Voetbal
Volksreligie nummer één.

Voetbal is een vechtsport voor twee teams van elf spelers, die daarnaast lafjes proberen een balletje in elkaars doel te schieten. Behalve de beide doelmannen, mag iedere speler de bal alleen met de benen en voeten aanraken. De spelers mogen elkaar gelukkig wel met alle lichaamsdelen raken, zodat Henk altijd iets heeft om over te praten op het werk op maandag.

Iedereen kijkt ernaar en het hele land is trots op onze jongens. Soms proberen linkse politici, zoals Wouter Bos, net te doen alsof zij ook bij het volk horen, door te doen alsof ze ook van voetbal houden, maar iedereen weet dat dat een doorzichtige pose is. Voetbal is zo belangrijk dat de Nederlandse wetgeving ondergeschikt is aan de wensen en grillen van de FIFA. En aan Johan Cruyff.

Voetbal is een notoir verliesgevende sport, omdat de clubs zich iedere keer weer laten opjutten om steeds hogere bedragen neer te tellen voor voetballers die hun hoogtepunt al achter de rug hebben. Daarbij komen ook de kosten voor de inzet van politie en ME voor het in het gareel houden van supporters. Dit is op zich geen enkel probleem, want voetbal is een sport voor het Volk. Een vol stadion is namelijk écht iets anders dan een achterafzaaltje waarin toneel wordt vertoond door talentloze acteurs. Het gemeenschapsgeld dat aan voetbal wordt besteed is dus welbesteed.

Wat wél een probleem is dat niet elke club daardoor genoeg geld overhoudt om een speelveld met kunstgras aan te kunnen leggen. Gelukkig heeft de PVV dat ook ingezien en gaat Geert daar wat aan doen: of het kunstgras wordt verboden of iedere clubstadion krijgt kunstgras. Dit zal ongetwijfeld worden gefinancierd door het stopzetten van linkse hobby's. Kunstgras in plaats van kunst, dat klinkt ons als muziek in de oren!
Ik blijf het me afvragen. WAAROM in hemelsnaam bestaan er in Nederland TURKE of MAROKKAANSE voetbalclubs? Heeft iemand dit uberhaupt al een keer bespreekbaar gemaakt of is dat ook een taboe om over te beginnen?
HetMannetje! | 21-02-13 | 19:40

Geld, Geld EN zo veel ,het is niet normaal wat er voor votballers betaald wordt,en wat ze verdienen . Niet Gaan Kijken ,dat is de oplossing.
Kees, Budel | 09:35 | 16.04.12

Gewoon het hele voetbal afschaffen, is geen fatsoenlijke sport meer. Als het niet de hooligans zijn die de boel vernielen, dan nu dus de spelers zelf ook! Regering stop alstublieft met deze linkse hobby!
Piet, Rechterveen | 08:57 | 16.04.12

Voetbal is de enige sport waar zoveel tuig op af komt. Sluit ze op of nog beter, schaf dat domme spel af. Wat het de belastingbetaler allemaal niet kost iedere keer.
Steven, Voorburg | 09:31 | 05.04.12

Wanneer gaat de PVV zich eens afzetten tegen de overbevolking van buitenlanders, bij het Nederlands betaalde voetbal. Die met speciale belasting constructies, vastgelegd in de contracten, met miljoenen aan belastinggeld er vandoor gaan. Terwijl de meeste clubs zonder gemeente/provinciaal ondersteuning geld, geen enkel recht van bestaan hebben. Of durft de PVV zich hier niet over uit te laten. Of worden dan Henk en Ingrid boos.
gerben rongen, groningen | 10:28 | 31.01.12

En toch zijn overeenkomsten tussen het voetbal en de kerk, je moet erin geloven. En als je te fanatiek wordt, ben je holligan.Zodra je sympatie hebt voor een andere club lig je eruit. En alleen doen wat de scheidsrechter/dominee zegt. En oja, er bestaan boeken vol met regels.
Rene, Delft | 11:38 | 26.05.11

Ja, wat moet je daar nou nog op zeggen. Het is een sport bedreven door domme jongetjes die veel te veel geld verdienen. Hun aanhang is van het soort waarbij een poffertje slim is. Dus wat moet je daar nou van verwachten. Je kan deze "sport" beter Tokkiebal noemen. Daarmee wil ik niet zeggen dat voetbal niet geweldig is. Het is alleen een zooitje geworden toen geld de hoofdrol ging spelen.
janna, zoetermeer | 11:55 | 21.03.11

Als je als profvoetballer niet alles geeft ben je gewoon een oplichter, want dan neem je het publiek in de maling.
Daan, Enschede | 00:40 | 2010-11-14