Marcel van Dam: verschil tussen versies

Uit wakkerpedia
Ga naar: navigatie, zoeken
k
Regel 1: Regel 1:
Voormalig staatssecretaris en minister van Volkshuisvesting van de [[PvdA]], kamerlid, voorzitter van de publieke omroep [[VARA]] en programmamaker voor die omroep. De hoogbejaarde villabewoner annex babbelend looprek vliegt regelmatig in zijn wekelijkse stukje in de [[De Volkskrant|AzijnTabloid]] gierend uit de bocht. Volgens Van Dam valt het namelijk allemaal reuze mee qua geweldsincidenten in Nederland. Volgens het voormalige VARA-icoon - die de binnenkant van een stadsbus voor  het laatst zag in 1953 - zijn het voornamelijk de media die elke mug en scheet in een onversneden hype transformeren. Daarvoor komt hij dan allemaal geleerde rapportjes aangestrompeld, terwijl je op [[Geenstijl]] zo kunt lezen dat wat daar in staat, allemaal niet waar is
+
Voormalig staatssecretaris en minister van Volkshuisvesting van de [[PvdA]], kamerlid, voorzitter van de publieke omroep [[VARA]] en programmamaker voor die omroep. De hoogbejaarde villabewoner annex babbelend looprek vliegt regelmatig in zijn wekelijkse stukje in de [[De Volkskrant|AzijnTabloid]] gierend uit de bocht. Volgens Van Dam valt het namelijk allemaal reuze mee qua geweldsincidenten in Nederland. Volgens het voormalige VARA-icoon - die de binnenkant van een stadsbus voor  het laatst zag in 1953 - zijn het voornamelijk de media die elke mug en scheet in een onversneden hype transformeren. Daarvoor komt hij dan allemaal geleerde rapportjes aangestrompeld, terwijl je op [[GeenStijl]] zo kunt lezen dat wat daar in staat, allemaal niet waar is
 
   
 
   
 
Tijdens een heftig debat met [[Pim]] Fortuyn - dat Pim glansrijk aan het winnen was - op 15 februari 1997 over diens boek "De islamisering van onze cultuur", (waarin Fortuyn waarschuwde voor problemen van de [[multiculturele samenleving]] in het algemeen en van de [[islam]] in het bijzonder) schold Van Dam Fortuyn uit voor "een buitengewoon minderwaardig mens". Hiervoor is opmerkelijk [[genoeg]] nooit vervolging ingesteld, terwijl Pim na deze oproep wel is vermoord.   
 
Tijdens een heftig debat met [[Pim]] Fortuyn - dat Pim glansrijk aan het winnen was - op 15 februari 1997 over diens boek "De islamisering van onze cultuur", (waarin Fortuyn waarschuwde voor problemen van de [[multiculturele samenleving]] in het algemeen en van de [[islam]] in het bijzonder) schold Van Dam Fortuyn uit voor "een buitengewoon minderwaardig mens". Hiervoor is opmerkelijk [[genoeg]] nooit vervolging ingesteld, terwijl Pim na deze oproep wel is vermoord.   

Versie van 29 sep 2010 om 12:25

Voormalig staatssecretaris en minister van Volkshuisvesting van de PvdA, kamerlid, voorzitter van de publieke omroep VARA en programmamaker voor die omroep. De hoogbejaarde villabewoner annex babbelend looprek vliegt regelmatig in zijn wekelijkse stukje in de AzijnTabloid gierend uit de bocht. Volgens Van Dam valt het namelijk allemaal reuze mee qua geweldsincidenten in Nederland. Volgens het voormalige VARA-icoon - die de binnenkant van een stadsbus voor het laatst zag in 1953 - zijn het voornamelijk de media die elke mug en scheet in een onversneden hype transformeren. Daarvoor komt hij dan allemaal geleerde rapportjes aangestrompeld, terwijl je op GeenStijl zo kunt lezen dat wat daar in staat, allemaal niet waar is

Tijdens een heftig debat met Pim Fortuyn - dat Pim glansrijk aan het winnen was - op 15 februari 1997 over diens boek "De islamisering van onze cultuur", (waarin Fortuyn waarschuwde voor problemen van de multiculturele samenleving in het algemeen en van de islam in het bijzonder) schold Van Dam Fortuyn uit voor "een buitengewoon minderwaardig mens". Hiervoor is opmerkelijk genoeg nooit vervolging ingesteld, terwijl Pim na deze oproep wel is vermoord.

Van D.: “U liegt, u liegt, en u bent niet alleen een leugenaar, maar u bent een ophitser waarmee u het Nederlandse volk...”.

Fortuyn: “En u bent een populist en een onder-de-gordel-werker.”

Van D.: “Populist? Populist? Weet u wat ik zo vreselijk vind?"

Fortuyn: “Ja? Ik vind u vreselijk.”

Van D.: “Dat u potentiële angsten bij het Nederlandse volk tegen vreemdelingen exploiteert...”

Fortuyn: “Weet u wat u doet met dit debat. Ik heb..”

Van D.: “...exploiteert om die boekjes, die overigens nog voor geen gulden informatie bevatten, om dat te verkopen.”

Fortuyn: “Alweer zo’n beschuldiging. Wat ik probeer met mijn boek...”

Van D.: “U bent een buitengewoon minderwaardig mens. Weet u dat?”

Fortuyn: “Ik probeer in mijn boek het debat te verbreden mijnheer Van Dam en die politiek correcte kerk van u te bestrijden.”

Van D.: “Debat te verbreden? U probeert mensen tegen elkaar op te hitsen.”

Fortuyn: “Toon mij dat aan.”

Van D.: “Waarom denkt u dat Janmaat u een zetel aanbiedt?”

Fortuyn: “Moet ik daar verantwoording voor afleggen?”

Van D.: “Ja, daar moet u verantwoording voor afleggen, ja.”


Van Dam en de VARA zijn wel veroordeeld voor oplichting en trucage, waardoor de producent van het gerenommeerde Exota, Van Tuijn's Limonadefabrieken en Distilleerderijen N.V. en de daaraan gelieerde verkoopmaatschappij Handelsonderneming Tudo N.V., failliet ging. Want succesvol ondernemen mag natuurlijk niet van zo'n linkse proleet.