JOVD

Uit wakkerpedia
Ga naar: navigatie, zoeken

De JOVD is een afkorting van de Jongeren Organisatie Vrijheid en Democratie. Het is de broedplaats van nieuw VVD-talent, op dezelfde manier dat een mesthoop de broedplaats is voor strontvliegen. Vanuit hier zwermen zij uit naar de landelijke politiek om dit land nóg dieper in de stront te duwen.

Ongeveer 80% van de leden zijn jongens. Ze dragen slechtzittende pakken met oranje-blauwe stropdassen over hun wat schriele, bleke lichamen, en kammen de scheiding in hun haar altijd naar rechts. Ze noemen elkaar 'kaerel' of 'lul'. Ze proberen wereldwijze oude mannetjes na te doen door sigaren te roken en midden op de dag cognac of whiskey te drinken. De meisjes dragen pastelkleurige mantelpakjes met sjaaltjes en kunnen de letter 'R' niet noRJmaal uitspRJeken, ook als hun gulzige emmermondjes niet vol JOVD'erzaad zitten.

JOVD'ers ontmoeten elkaar doorgaans in studentenhuizen. Een paar keer per jaar gaan ze volledig los op bijeenkomsten en conferenties, waar ze luisteren naar dixielandmuziek, zich klemzuipen, hun stropdas afdoen, en in de wastafels pissen. Op het eind van de avond zingen zij uit volle borst het Horst Wessellied. Niet omdat het nazis zijn zoals hun bunkerbouwer-opa's, maar omdat het domme lullen zijn die ervan houden anderen te provoceren. Ook worden ze dan vaak in een dronken bui lid van de openbare bibliotheek.

Bekende oud-JOVD'ers zijn Mark Rutte, Hans Wiegel, en nog meer van die sukkels met een bitterballen-accent die Ons Soort Mensen vroeger op school altijd in elkaar sloegen in het fietsenhok.