Herman Wijffels

Uit wakkerpedia
Ga naar: navigatie, zoeken

Herman Wijffels (IJzendijke, 13 maart 1942) is een Nederlandse econoom. Tijdens zijn loopbaan bekleedde hij diverse functies waaronder voorzitter van de hoofddirectie van Rabobank Nederland, voorzitter van de Sociaal-Economische Raad (SER) en Nederlandse bewindvoerder bij de Wereldbank in Washington.

Daarnaast legde hij als informateur de basis voor het kabinet Balkenende 4. Momenteel is hij co-voorzitter van Worldconnectors en hoogleraar 'duurzaamheid en maatschappelijke verandering' aan de Universiteit Utrecht. De ultieme linkse graaier dus. Probeerde bovendien als lid van het CDA de vorming van kabinet Rutte 1 te torpederen, door onterechte kritiek te uiten op Maxime Verhagen.
Met stomme verbazing heb ik de uitzending gezien. Wanneer leren die omhooggevallen prominenten nou eens dat ze hun waffel moeten hoeden? Deze arrogante man doet alsof CDA de verkiezingen gewonnen heeft, hij pretendeert alles te weten, terwijl het volk het CDA massaal heeft laten vallen. Bescheidenheid is hem vreemd. Ik zou me diep schamen als ik CDA kopstuk zou zijn. Maar ja, Wijffels is politicus, en een politicus weet alles altijd veel beter en heeft het nooit zelf fout gedaan. Voor mij heeft CDA afgedaan!
van dijk, rotterdam | 12:03 | 20.09.10

De zwakte van de heer Wijffels is dat hij zelf doet wat hij anderen verwijt. Zijn uitspraken hebben daarbij een regentesk en anti-democratisch gehalte. Ook proteststemmen tellen als stemmen binnen de democratische orde. Jammer dat sommigen wel horen maar niet verstaan wat de kiezer wil.
Henk van Oosterhout, Oosterhout (NB) | 10:54 | 20.09.10

Dhr.Wijffels is blijkbaar de beste stuurman aan wal! Heer Klink hoeft hij niet in bescherming te nemen, dat is zelf al een haantje. Niet te hopen dat hij OOIT ons land gaat vertegenwoordigen. De stiekemerd.
Macaris, Maaseik | 10:52 | 20.09.10

Je hoort niet te stoken in een goed huwelijk. Sugestief heeft wijfels vertelt wat zijn gevoellens zijn. Uit getrokken door de mannier van de vragensteller. EEn thee kransje onder ons een rodel rubriek..... belachelijk voor woorden, en een hoogleraar onwaardig.......
ciater, den Bosch | 10:50 | 20.09.10