Slavernij

Uit wakkerpedia
Versie door Monade (Overleg | bijdragen) op 27 dec 2019 om 11:34

(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Ga naar: navigatie, zoeken

Vroeger was Nederland de baas in de wereld. Deze periode noemen we de Gouden Eeuw, omdat het toen heel goed ging met de economie en iedereen heel hard werkte. In deze tijd hebben de Nederlanders massaal geprobeerd om mensen uit bepaalde werelddelen aan het werk te helpen. Kosten nog moeite werden gespaard om deze mensen naar prachtige tropische bestemmingen te brengen, waar ze keihard mochten werken. Op deze manier konden ze iets bijdragen aan de maatschappij. Stukken beter dan gepigmenteerd in de jungle zitten te verhongeren van de cholera.

En dan zou je als fatsoenlijk mens denken dat ze daar dankbaar voor zouden zijn. Maar nee hoor. Honderd generaties later lopen ze nog steeds te mekkeren over dat ze meer gratis geld willen hebben als vergoeding voor de geleden schade. En standbeelden. En natuurlijk een nationale feestdag, want dan hoeven ze niet te werken. Dit zijn trouwens alleen de zwarte afstammelingen van slaven, zoals Slavina Simons en Quinsy Gario. Blanke afstammelingen van slaven hoor je nooit mekkeren, dus dan weet je al genoeg.
In de 16e eeuw,ging de A kwaliteit slaven,na castratie naar de Arabische wereld. De B keus oncastreerd naar de rest van de wereld. Tek zelf uw conclusie.
De Profundus | 27-12-19 | 09:53

Ik vind het grappig hoe die negers een hekel hebben aan blanken, maar ondertussen hebben ze wel Nederlandse namen ipv Afrikaanse.
Makleyn | 17-11-18 | 23:18

Ze moeten eens een onderzoek doen naar het slavernij heden. Waar de autochtone Nederlandse Arbeider, de rasechte Rotterdammert, zich helemaal het zweet in de naad werkt iedere dag in die haven om vervolgens het gros van zijn schamele aalmoes, want dat krijgen ze betaald, te moeten inleveren aan die dieven van de belastingdienst, vervolgens alle recht op toeslagen verliest waardoor hij zijn gezin nauwelijks te vreten kan geven zonder hulp van de voedselbank. Dit terwijl zijn Marokkaanse buurman hem de hele nacht wakker houdt omdat hij toch niet vroeg op hoeft maar in plaats daarvan de hele dag op bed ligt, af en toe de planten op zolder water geeft, en zijn hand ophoudt om het geld te incaseren waar verdomme de AUtochtone Nederlander zich voor in het zweet heeft gewerkt. Moderne slavernij is de autochtone onderklase en lagere middenklasse die zich kapotwerkt en maar net rond kan komen, om de allochtonen van hun uitkering, toeslagen en zieligheidssubsidies te voorzien.

Hansherman1 | 29-08-2018


Veel immigranten begonnen als dwangarbeider en kregen na het uitdienen van hun contract een stuk grond en konden zelf dwangarbeiders in dienst nemen. Dit gebeurde ook met gekochte slaven

Harry Sack | 7-03-2017


Moeten die kitti kotta'ers niet werken? Nee de meesten hebben een uitkering vanwegen een trauma van150 jaar geleden!!!! Zou zeggen de ZWEEP er overheen stelletje nutteloze gasten me overgrootvader wist wel raad met jullie
Jan De Haas 2 July at 02:41


Tjonge,,een trauma van 153 jaar geleden,, ooo gut,,, wat een gezeur,,maar ja dat kan alleen maar hier in Nederland,,, ga werken aan je toekomst,, hebben wij ook gemoeten na de oorlog,,en schei uit met dat zielige gedoe,,, zoek anders je roots in Africa op en ga daar weer lekker wonen,,en verwerk daar dan maar mooi je slavenverleden,,
Adriana Hendriks 1 July at 01:27


Laten we nu gewoon eens SORRY zeggen tegen de nakomelingen van die arme negerslaven. Als genoegdoening aan deze slachtoffers zetten we ze weer op de boot terug naar het oerwoud waar ze vandaan komen, ik zie een win win situatie.

Edgecrusher | 30-08-16 | 10:42


begint dat gedonder daar ook al ...toen hadden ze werklui nodig . wat is het verschil met de polen en ander buitelandse werkmensen , de jonge kinderen als hoertjes ,ik zie geen verschil met de zwarten en witte slaven 100 jaar geleden
Mariet Jetten 1 July at 17:08


In het verleden zijn er meer blanke slaven geweest als donkere,vooral ook blanke slavinnen!!maar het heeft geen zin om over die dingen te blijven zeuren,het is in een lang verleden gebeurd.leef eens n keer in het heden! Wij blanken hoeven daar ook geen speciale herdenking voor!!
Marianne de Roos 30 June at 21:15


Meer dankbaarheid van onze donkere medemens, zou op zijn plaats zijn! Namens mijn oma: Dank voor het mooie land wat ik van jullie blanken heb gekregen! En dank voor het opnemen van de helft van de Surinaamse bevolking, die hier kunnen leven in grote welvaart en vrijheid. Haar dank is groot!!!!

de.suriXL | 28-05-15 | 12:48