Oikofobie

Uit wakkerpedia
Ga naar: navigatie, zoeken

Dure wetenschappelijke naam voor de 'weg met ons'-mentaliteit. Het is de tot ideologie verheven zelfhaat. Dit komt voornamelijk tot uiting in het rabiaat ontkennen van klimaatverandering die onherroepelijk het einde van onze planeet betekent. HAHA, nee natuurlijk niet. Dat was natuurlijk een grapje!

Nee, met "weg met ons" bedoelen we het ziekelijke inleven in lagere volken en culturen en het verachten van onze eigense cultuur. Alle problemen van apenlanden en de bevolking daar zou onze schuld zijn. Dat de moslims elkaar de koppen in slaan komt zogenaamd door hun achtergestelde sociaal-economische positie. Dat de economie van Afrika op zijn gat ligt komt door het kolonialisme dat al vijfhonderd jaar niet meer bestaat. Zo denken ze bij links. En ondertussen klagen dat wij André Hazes te hard hebben staan. En dat de Palestijnen er niks aan kunnen doen dat ze allemaal massaal op Hamas stemmen en stenen gooien naar onschuldige veiligheidstroepen. De waarheid is natuurlijk dat moslims hartstikke achterlijk zijn en dat ze in Afrika voornamelijk zwart zijn. En hoe meer daar van hierheen komen, hoe groter onze problemen worden. En niet andersom!
De ideologie van de linkse kerk, dat we fout zijn, blijkt weer eens desastreus uit te werken. Denk maar niet dat ze dat ooit gaan toegeven.
kees |16 april 2019


Leo Lucassen is echt compleet het contact met de realiteit kwijt, als hij het al ooit gehad heeft. Als ik die gelaatstrekken zie, krijg ik altijd het gevoel dat hij zuurstoftekort heeft gehad bij zijn constructie, maar goed. Hoe het ook zij: hij wordt ofwel gekweld door een ernstige vorm van oikofobie, of hij staat gewoon bij Qatar en Saoedi-Arabië op de loonlijst.
Dr. Snoepjes | 05-01-17 | 21:33

misschien moet die oikofoob eens een bezoekje brengen aan een psych.
Wutbürger_ | 19-10-16 | 12:59

"Weg-met-ons" is een condensaat van de houding die links-correcte Gutmenschen graag aannemen, eerst en vooral ten aanzien van de Leitkultur van hun minder verheven autochtone medemens. Dingen als "Het is allemaal de schuld van het Westen", "Negers zijn zielig want slavernij/kolonialisme/Monsanto", enz., enz., enz.
Symmachus | 05-03-13 | 14:39

Ach ja, deze trend is universeel in de westerse wereld. Wat heerst is het weg met ons-denken. En aldus geschiedde. Vluchten kan nog wel, maar dan naar het platteland, de dorpen, de gehuchten. Al met al aanschouwen wij de ondergang van het westen. Degenen die dit met leedwezen aanschouwen hoor je niet. Het enige wat je hoort is het halleluja van de zelfvernietiging. Collectieve kamikaze van het westen. Hier en daar draait een doorgedraaide islam-fanaat zichzelf op. Maar permanent en overal zijn het de westerlingen die collectief hun eigen cultuur en geschiedenis driftig de nek omdraaien.
Van Duyvenbode | 31-01-13 | 18:20