Godwin

Uit wakkerpedia
Ga naar: navigatie, zoeken

Weet je wie ook de baas in deze wereld wilde worden?

Weet je wie ook zomaar wat wilde schrijven?

Weet je wie ook een vogel in z'n embleem had?

Weet je wie ook wakker was?

Weet je wie ook van honden hield?

Weet je wie ook een opvallende haardracht had?

Weet je wie ook fan was van Charlie Chaplin?

Weet je wiens vriendin ook Eva heette?


Genoeg gezwetst!

Een Godwin is geen mening maar een misdaad. Je kunt namelijk niet beweren dat iemand gelijk is aan Hitler en vervolgens volhouden dat hij toch niet uit de weg geruimd moet worden. Het één beweren is het ander impliceren!

Als het loopt als een eend, kwaakt als een eend, zo groot is als een eend, de bouw en kleur heeft van een eend, dan is het geen eend, maar een bruine volksche loopvogel. Onthoud dat!
Ja! Ja! Ik weet het!! Ja, ik weet het! Dat was Hitler! Heb ik het goed? Ja hé, toch?! Hitler, Hitler bedoel je toch? Ja, ja, ik heb het geraden! Ik heb het woord geraden! Toch? Hitler, Hitler. Woopie! En Göbbels toch, ja è? Ook goed? Yessss!! Doe nog eens zo'n leuk raadseltje! Iets met een herdershond of zo?
piloot47 | 16-02-20 | 17:00

Ons belastinggeld wordt aan de antisemitische publieke omroep besteed. Wreed en onbegrijpelijk. Een godwin is op zijn plaats.
Orman Bakal | 20-05-18 | 14:39

Een Godwin is een onkruid plantje dat elke dag meermalen water moet hebben anders verlept het. En zo houden we dat fijntjes in leven. De 2e wereldoorlog duurt hier al 77 jaar. Tenslotte, hoe zou je anders hedendaagse maatschappelijke ontwikkelingen en gebeurtenissen moeten beargumenteren, daar zijn geen woorden voor. Dus dan neme men een Godwin want onkruid vergaat niet.
Memek | 18-04-17 | 21:36

Als je als moslim, wilders met hitler vergelijkt, dan moet je toch eens goed naar je eigen geloof en levensovertuiging kijken. De gemiddelde moslim heeft namelijk meer overeenkomsten met hitler en zijn gedachtegoed dan de pvv ooit zal hebben.
Rimpeldoos | 16-03-14 | 09:16

Natuurlijk worden we wel kwaad, maar wat helpt het? Wie boos wordt staat met 1 been en een bloksnor op een toren van een concentratiekamp en wordt door de gevestigde "beschaving" met virtuele stenen bekogeld, terwijl op het (eveneens virtuele) rangeerterrein de koppelingen en kettingen van de treinen naar het oosten rammelen ende sissen. Het is gewoon wat lastig praten tegen fatsoensrakkers met zulke "argumenten".
Jan Passant mk2 | 24-08-12 | 12:21

Ik vind dat Geert Wilders zichzelf kaal moet scheren, & een Hitler snor moet zetten, want op de moorden na, is er geen verschil tussen die 2
YS @YStijd (NPO FunX Eindredacteur Social media, red.) 03 Mar 2012 via Twitter

Zo moe van al dat eeuwige ge-godwin van links. Zullen we eens terugtrappen naar elk linksmensch die we kunnen vinden en het volgende rijtje aanhalen: Stalin, Lenin, Mao, Polpot, Rode Rhmer, Castro, Hoxha, en ja ook Hitler want die had een soort Pvda met uniformpjes, allemaal linkse moordenaars die samen meer dan 100 miljoen (kijk niet op een miljoen) doden veroorzaakt hebben in de naam van het verbeteren van de wereld. Ja jongens van links moet je het hebben, geweldige godsdienst hoor.
GerMonster | 30-07-11 | 08:59

@baspaternotte Wordt vergelijken met de jaren 30 een trend? God ... win
Marcel de Graaff, 4:34 PM Jul 1st 2011 via Twitter for web, in reply to baspaternotte

Na dertig jaar fanatiek godwinnen van links gaan vanuit rechts ook de sluizen open. De rechtse woede is alleen gebaseerd op de realiteit en het linkse godwinnen op volledig misplaatste morele verhevenheid.
PietjePuk | 20:08 | 11 July 2011

http://bit.ly/dReq3P VARA en voormalig GroenLinks-voorzitter spannen de zieke kroon met walgelijke hitler-vergelijking. Kogel van links?
Geert Wilders 7:56 PM Apr 25th 2011 via Twitter for BlackBerry

Von der Dunk krijgt, dankzij dom censureren, meer aandacht voor zijn lezing dan de inhoud ervan rechtvaardigt #obligategodwins
Femke Halsema 2:36 AM Apr 22nd 2011 via Twitter for web

Mensen die structureel de PVV met de massamoordenaars van de "Bruine" NSDAP vergelijken moet levenslang gevangenisstraf krijgen met dwangverpleging voor de veiligheid voor de medegevangene.
Geert Van Dam, wo 20 april 2011 13:50

Als het in dit tempo doorgaat is Hitler straks de enige die nog niet met Hitler vergeleken is. Gelijkwaardig Godwinnen gaat nog heel groot worden in 2011.
Krachtmeester | 20-02-11 | 21:14

Hitler haatte Joden. Welke bevolkingsgroep haat ook Joden? Hitler drong andere landen binnen en hersenspoelde de lokale bevolking om zijn gedachtegoed te respecteren/te volgen. Welke bevolkingsgroep doet dit ook? Hitler hield van oorlogvoeren. Welke bevolkingsgroep doet dit ook?
poepstoer | 25-09-10 | 16:35

2.) Deelt u onze mening dat een politiechef die twittert dat de PVV fascistisch is op staande voet ontslagen had moeten worden? Zo neen, waarom niet?
Vragen van de Leden Wilders en Brinkman (beiden PVV) aan de minister van Binnenlandse Zaken, 09:13 1 september 2010, PVV site

De socialistische politiechef Dijksman (oud PvdA-kamerlid) uit Drenthe die PVV fascistisch noemde moet op staande voet worden ontslagen.
Geert Wilders 9:06 AM Sep 1st 2010 via Twitter for BlackBerry