Balkenende 2

Uit wakkerpedia
Ga naar: navigatie, zoeken

Het kabinet Balkenende 2 was een Nederlands kabinet, gevormd door CDA, VVD en D66, met als premier Jan Peter Balkenende.

Balkenende 2 was de opvolger van het kabinet Balkenende 1 en werd geformeerd na de Tweede Kamerverkiezingen van 22 januari 2003.

Op 30 juni 2006 verloor het kabinet de steun van de coalitiepartner D66 over het functioneren van minister Rita Verdonk. De bewindslieden van D66 dienden hun ontslag in, waardoor het kabinet de parlementaire meerderheid verloor en demissionair werd.

Oud-premier Ruud Lubbers ging vervolgens als informateur aan de slag met een informatiepoging om tot een rompkabinet te komen. Na vijf dagen werd zijn werk overgenomen door formateur Jan Peter Balkenende, die na twee dagen op 7 juli 2006 het naar hem genoemde kabinet Balkenende 3 presenteerde.
de kleine middenstand in mijn woonplaats sprak al tijdens balkenende 2 dat de mensen de hand op de knip begonnen te houden, dat hand op de knip houden is alleen maar meer geworden, ook als ik naar mijn eigen uitgaven kijk. Minder uitgeven in NL betekend niet dat je meer overhoud, daar zorgt men wel voor in dit apenland.
gertie, baarn | 15:29 | 07.11.11