Wakkerpedia:In het nieuws

Uit wakkerpedia
Versie door Monade (Overleg | bijdragen) op 18 nov 2022 om 17:40

(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Ga naar: navigatie, zoeken
Het is weer tijd voor fatsoen, het is weer tijd voor Wakkerpedia! En oh ja, we moeten hier en daar nog een beetje sleutelen aan de side, zoals bijvoorbeeld het schaalbaar maken voor mobiele devices, maar een stukje met onze tijd mee naar demense zijn we al, want er is inmiddels ook een facebookpagina. DAT DING, zodat je vanaf nu altijd op de hoogte blijft van deugend Nederland.
Ik klap de laptop met geweld dicht en staar voor me uit terwijl ik op mijn lip bijt. Mensen schrijven dit. Mensen schrijven dit. Mensen. Gelukkig was mijn kind slechts een hersenspinsel nu het einde van de wereld in zicht is. Bij het schrijven van deze column nog 8 dagen te gaan volgens de Maya’s. Zij namen het heel letterlijk, maar Jean Paul Sartre’s versie is realistischer: “De hel, dat zijn de anderen”.
Dat gezegd zijnde ben ik in deze verkenning vooral geïnteresseerd in de wijze waarop het frame gebruikt wordt voor de Rooms-Katholieke Kerk sinds in 2010 het misbruikschandaal in volle omvang aan het licht kwam. Op wakkerpedia.nl staat bij het lemma Pedofiel […] Het lemma Rooms-Katholieke Kerk (aangemaakt 15 juli 2011) luidt: […]"
Uiteraard zonder achtergrondinformatie.
"In deze zaak ben ik, na kennisgeving van de website en na het met u gehouden verhoor, met enige aarzeling van oordeel dat het satirische karakter van de website Wakkerpedia niet zó onduidelijk is dat dit evident onvoldoende kenbaar is voor bezoekers. Op dit moment acht ik de uitlatingen dan ook niet strafbaar. De aangifte tegen de uitlatingen op de website zal ik seponeren met sepotcode 5 (feit niet strafbaar). […] Ik raad u met klem aan […] de website zodanig aan te passen dat het karakter van de website helder en eenvoudig kenbaar is, ook voor derden die slechts een enkel lemma lezen. Ook doet u er goed aan er zorg voor te dragen dat de uitlatingen op de website niet onnodig grievend zijn."
Samenvatting: de Wakkerpedia heeft een lachband, een leeswijzer, en een leeftijdscode nodig. Net als Zondag met Lubach. Okeeejj…
The "Vogelaarwijken", as they have come to be known, have been subject to intense debate […] For example, the wikipedia-style website "wakkerpedia" that frames itself as the representative of those "hard-working Dutch" who have no time for the political discussions in Den Haag bluntly sums up such widespread xenophobic resentment: "A Vogelaarwijk is an area where almost only foreigners live, and where all parabolic antennas are adjusted in the direction of Mecca." […]
From: www.wakkerpedia.nl/index.php/Vogelaarwijk, accessed 24 March 2011).
citaat blz 11: 3. Variant op Wikipedia
In oktober 2010 ontving het MDI een melding over een variant op de populaire website Wikipedia. Op deze website heeft de gebruiker, net als bij Wikipedia, de mogelijkheid om via zoektermen op verschillende pagina’s te komen. Zo is er onder andere een pagina over ‘Zwartjoekels’: ’Zwartjoekels doen bij voorkeur de hele dag niets en leven van onze belastingcenten,’ en een pagina over Marokkanen: ‘Criminele gluiperds uit het Rifgebergte die het hebben voorzien op onze belastingcenten, onze spullen en ons land. Deze rifaapjes zijn altijd in het bezit van twee of meerdere paspoorten ’. Deze en vele andere uitingen werden door het MDI als strafbaar beoordeeld en er werd vervolgens een verzoek tot verwijdering voor deze uitingen verstuurd. Toen hier geen gehoor aan werd gegeven, is er aangifte gedaan."
"Wie de PVV wil begrijpen, moet Wakkerpedia lezen."
Er is een nieuwe tegenhanger van WikiPedia, namelijk WakkerPedia. Op deze site, die sinds gisteren in de lucht is, staan in plaats van feiten diverse meningen bij onderwerpen. De meningen zijn afkomstig van bezoekers. WakkerPedia noemt zichzelf een "fatsoendelijk" alternatief voor WikiPedia, het is een initiatief van de website Retecool.nl. Om een voorbeeld te geven van hoe de site werkt, als u zoekt op de term publieke omroep dan krijgt u bijvoorbeeld het volgende te lezen: Nederland 1, 2 en drie en de wereldomroep worden grotendeels gevuld met linkse propaganda. Alleen Pownews en WNL durven tegenstand te bieden aan politiek correct Hilversum. Tot zover de objectieve en feitelijk informatie van de site WakkerPedia. Wie de site wil bekijken: WakkerPedia.nl.
kom zonet achter het bestaan van de site wakkerpedia, misschien wel de triestste shit die ik gezien heb
Niek @kutniek 1:55 AM 13 May 2019 via Twitter

Het schijnt een satirische site te zijn. Neemt niet weg dat het walgelijk is
Namam Khidir 10:11 PM August 24 2018

Even naar de site gekeken, WAKKERPEDIA. We hebben blijkbaar te maken met lieden waarbij het nog even zoeken is om nog misschien enige vorm van een rudimentair soort intelligentie te kunnen vinden.
robmdw op 12 september, 2012 - 09:40 (Op de Dagelijkse Standaard ROFL! Red.)

Wat een zieke geesten die deze site hebben gemaakt: wakkerpedia.nl.
Elles van Aarle 4:27 PM Jun 18th 2012 via Twitter for web

zoet53 schreef: "Refereren aan de foute wakkerpedia site om je gelijk te krijgen,zal zelfs Wilders niet aandurven.Hoe dom denk jij dat de kiezer is."
Dit is gewoon de tegenhanger van jouw politburo Joop.nl.
slikbarend, 01 mrt 2012 19:07

Doe eens iets aan deze website die gaat maar door.. kan dat??
http://www.wakkerpedia.nl/index.php/Mauro
http://www.wakkerpedia.nl/index.php/Gutmensch
Micha, 2 nov 2011 - 2:11 pm

Gadver. Van Wakkerpedia moet ik kotsen. *hangt boven de wc*
TheRealMarije 11:47 PM June 28th 2011 via Twitter for web

Het is echt vuinisbakkenjournalistiek in en in vuil! Dat Wakkerpedia is van hetzelfde kaliber als de telegrof in de oorlogsjaren die info van kwetsbare mensen aan de nazi's en ander tuig leverde.
Kat krabt gezicht van bruinhemden, dinsdag, 29 maart 2011 02:00

If Wakkerpedia.nl was a country, it would be larger than Pitcairn Islands with its 429 daily visitors!
VisualiseTraffic 16 december 2010

Toch wel een beetje droevig om daar veel tijd in te stoppen.
Persi - 22-09-’10 03:15

Moet deze site serieus genomen worden? Ik snap er geen snars van dat het 'wakkerpedia' heet. Alle artikelen leiden af van de essentie en dat speelt de corruptie in deze samenleving alleen maar in de hand.
Epic_Cynic 21 september 2010 00:07