Open brief

Uit wakkerpedia
Ga naar: navigatie, zoeken

Een open brief is een brief die je aan iemand stuurt, maar die iedereen al op internet heeft kunnen lezen voordat deze is bezorgd bij de ontvanger. Terwijl er dus al media-aandacht aan geschonken wordt, weet de ontvanger nog vaak van niets, tenzij hij of zij de brief ook via het internet gelezen heeft. Dat is toch raar?
Uit het interview van Le Monde blijkt dat U mensen die kritisch staan tegenover de massa-immigratie of islam wegzet als ‘xenofoob’ en ‘populist’. Dat is blijkbaar hoe U over brede lagen van de Nederlandse bevolking denkt. U geeft ook hoog op van ‘academische kringen’. Ik mag erop wijzen dat deze hooggeleerde mensen niemand vertegenwoordigen dan henzelf.[…]
Ik roep U dringend op uw naive multikulti-dromen niet te verwarren met de realiteit. Misschien kunt U eens kennis maken met wat massa-immigratie betekent voor miljoenen Nederlanders: namelijk meer criminaliteit, uitkeringsafhankelijkheid, overlast, vervreemding, onderwijsproblemen etc.[…]
Uw bemoeienis past niet bij de Nederlandse vrijheid en onafhankelijkheid. Daarom roepen wij U op er mee op te houden en af te treden! Dat maakt de tijd die Nederland nodig heeft om los te raken van de Europese Unie ietwat draaglijker.
"Brief Wilders aan Malmström", Den Haag den 20 juli 2012 (sic),Geert Wilders, PVV site

Best VVD-kamerlid, u heeft verschillende miskramen gehad. U heeft nooit uw eigen kindje kunnen vasthouden of het liefdevol in badje mogen doen. Zo'n gemis kan pijnlijker zijn dan ik mezelf – als moeder van twee kinderen – kan voorstellen. Dat is verschrikkelijk, ik leef met u mee. Maar u zit nu in de Tweede Kamer, u heeft dus nu de kans en het recht op het indienen van een initiatiefvoorstel. Een voorstel voor een wet waarmee u zwangere, radeloze vrouwen hulp biedt. Hulp waarmee ze zich door u gesterkt voelen toch het moederschap aan te durven. […] U bent dan wel nooit moeder geworden, maar u heeft als Kamerlid nu wel de mogelijkheid tienduizenden kinderen op de wereld te laten komen. Dat zou een hele mooie troost voor u kunnen zijn. Handvatten om niet meer #benboos te zijn.
"Open brief aan Jeanine Hennis", 27 oktober 2010, Mariska Orbán-de Haas, Katholiek Nieuwsblad.nl (PDF-versie)

Ik wil ervoor waken eraan bij te dragen een symbool van je te maken, want dat verdien je niet, hoe graag je ook de martelaar zou willen spelen. Je bent een gevaarlijke man die - zo is gebleken - tot de ergste dingen in staat is. Maar ook je miezerigheid kent geen grenzen; het gebruik van geweld is altijd een teken van onmacht en zwakte.
"Open brief aan Mohammed Bouyeri" gepubliceerd in het Algemeen Dagblad, 26 juli 2005, Geert Wilders, PVV site