Museum

Uit wakkerpedia
Versie door Monade (Overleg | bijdragen) op 11 jul 2021 om 18:12

(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Ga naar: navigatie, zoeken

Een zwaar gesubsidieerde poppenkast voor volwassenen waarin we al het moois van vroegere eeuwen netjes bewaren. Maar dit kan natuurlijk ook gewoon in een loods op een bedrijvenpark in de provincie in plaats van in een te duur grachtenpand in Amsterdam of Utrecht.

De meeste van dat "moois" zijn trouwens lelijke kunstprullen die nooit en te nimmer tentoongesteld gaan worden, en die je zelfs gewoon voor een habbekrats bij de Blokker of de Xenos kan kopen. Kunstverbrandingen zou daarom een verplicht ritueel moeten worden bij alle musea. Het puilt uit. En dat in een tijd waar mensen in de rij staan bij de voedselbank, om maar te zwijgen over de voedselschaarste in de rest van de wereld. En het is ook een schande dat de musea subsidie krijgen, en de IKEA en de Efteling niet. Waar toch veel meer mensen genieten van een dagje uit. Weg met die troep en sluiten die hap. Dus.

Het Wetenschappelijk bureau van de PVV heeft al uitgezocht dat er in Nederland in totaal 297.156 unieke kunstwerken zijn die relatief eenvoudig verkocht kunnen worden. De opbrengst bij veiling plus de besparingen op huisvesting en verzekering zouden uitkomen op minstens 350 miljard euro. "Musea trekken alleen buitenlanders, dus we gaan die kunstwerken niet echt missen", aldus het bureau. Voor werken als "De zonnebloemen" van Vincent van Gogh en "De nachtwacht" van Rembrandt zullen wellicht slijtvaste en kleurechte reproducties worden teruggeplaatst. Maar wanneer een museum dan nog steeds niet haar eigen broek op kan houden, betekent het dat het publiek er niet of nauwelijks belangstelling voor heeft. Dat zegt voldoende, toch?
PVDA staat naast het CDA in het museum nu.Partijen die ooit een rol van betekenis hadden
Fijn_dat_je_er_bent | 10-07-21 | 17:26

Het Rijks is toch voornamelijk een blanke aangelegenheid. Ik zie er zelden goedgepigmenteerde medemensen rondlopen en moslims hebben een hekel aan cultuur(in 1400 jaar hebben ze vele malen meer stukgemaakt dan bijgedragen), behalve als ze er iets mee kunnen manipuleren.
watergeus | 19-05-18 | 18:23

Wat word je hier wijzer van als je zo museum bezoekt??
RAMON, RDAM | 13:35 | 04.07.12

Als ik naar de foto bij dit artikel kijk denk ik niet dat dat sluiting van het Tropenmuseum junior zo'n ramp is. Er komt blijkbaar geen hond, wie er wel komt (schoolkinderen) doen dat niet uit vrije wil maar omdat het moet. . . Sluit die tent maar snel. Culturen leren kennen doe je voortaan op eigen kosten.
marielleschaepman, 25/10/11 09:25

Musea: Een poppenkast voor volwassenen. In deze barre tijden mag er geen eurootje meer naar dit soort tijdverdrijven. Besteed dit geld maar beter aan onze ouderen!
Harrie, Harderwijk | 12:25 | 28.05.11

Straaljagers svp!! Met straaljagers kunnen we ons verdedigen, met een stoffig museum niet.
Pieter, Den Haag | 09:36 | 28.05.11

In tijden van bezuinigingen is er nu eenmaal geen geld om een nieuw museum te openen. Ons cultureel erfgoed moet bewaard blijven, maar dat kan ook zonder bezichtigingen. Laten we eerst voor de mensen zorgen en pas daarna geld gaan verkwisten aan nieuwe musea. Zet de spullen voorlopig maar in een magazijn.
eerlijke brabander, Drunen | 08:11 | 28.05.11

museums absoluut nooit meer subsidie geven ,ze weten niet wat ze er mee moeten doen.Ze kopen er rotzooi voor.Er hoeveel verdwijnt er in eigen zak??? De Nederlandse staat kan deze miljarden beter voor het leger gebruiken.
Cor de Weerd , Eindhoven | 23:36 | 09.05.11

Als dit soort onzin als kunst wordt gebracht, moeten musea niet zeuren dat de politiek er geen belastinggeld meer aan wil bezuinigen en de subsidiekraan dicht draait. Wat een zegen is dit kabinet toch voor dit land.
Marja, Haarlem | 19:26 | 09.05.11

Kunst.. Kunst zie je in klassieke musea. Prachtige beelden van goden en godinnen... Hollandse meesters en schilderijen van prachtige landschappen ver weg.. Tegenwoordig is het niets dan roestige platen, glimmende bollen, stoelen met 3 poten en andere vormen van helemaal nix. Dat geldt ook voor deze plassende vrouw. Onzinne verspilling van materiaal en museale ruimte. Het is geen kunst, het is niet meer dan een paspop. De kunstenaar moet maar een andere hobbie gaan zoeken.
Rick, Rotterdam | 18:29 | 16.01.11

De laatste keer dat ik een museum bezocht was in Eindhoven, het van Abbe. De conservator had een hele zaal beschikbaar gesteld aan een verknipte malloot die een berg keien had uitgestald. Sedertdien geen museum meer bezocht. Op allerlei plaatsen kan men kunst zien, galeries e.d. en daar is het ook te koop, maar een museum, een 19e eeuws bedenksel, kan je maar beter mijden. Kosten gigantisch veel geld aan directies, suppoosten, verwarming, huisvesting etc. en dan hangen er wat treurige zaken aan de muur. Uitverkopen en sluiten die hap.
Wim van Ingen , Ham (B) op 14-01-2011, 08:35

Misschien een ideetje waar de reisbureaus in Japan en de rest van wereld, alsmede de hotels in Amsterdam en de rest van Nederland, opgetogen over zullen zijn: Staak vanaf morgen alle restauratie-werkzaamheden in het Rijksmuseum en het Stedelijk Museum. Er komt geen mens meer in, alle spullen blijven precies zo liggen zoals ze er nu liggen. Stel vervolgens deze gebouwen open als MUSEUM OF ABORTED RENOVATION. De toeristen zullen in miljoenen komen aanvliegen om deze producten van menselijke redelijkheid te aanschouwen. Dit is wat ook Plato en Thorbecke vonden: voor zijn belastinggeld heeft de burger recht op echt beleid, niet op kunstbeleid.
Derk Boonstra, Amstelveen op 12-01-2011, 21:25