Marcel van Dam: verschil tussen versies

Uit wakkerpedia
Ga naar: navigatie, zoeken
k
Regel 1: Regel 1:
Voormalig staatssecretaris en minister van Volkshuisvesting van de [[PvdA]], [[kamer]]lid, voorzitter van de publieke omroep [[VARA]] en programmamaker voor die omroep. Van Dam en de VARA zijn ooit veroordeeld voor oplichting en trucage, waardoor de producent van het gerenommeerde Exota, Van Tuijn's Limonadefabrieken en Distilleerderijen N.V., en de daaraan gelieerde verkoopmaatschappij Handelsonderneming Tudo N.V., failliet ging. Want succesvol ondernemen mag natuurlijk niet van zo'n linkse proleet.
+
Voormalig staatssecretaris en minister van Volkshuisvesting van de [[PvdA]], [[kamer]]lid, voorzitter van de publieke omroep [[VARA]] en programmamaker voor die omroep. Van Dam en de VARA zijn ooit veroordeeld voor oplichting en trucage, waardoor de producent van het gerenommeerde Exota, Van Tuijn's Limonadefabrieken en Distilleerderijen N.V., en de daaraan gelieerde verkoopmaatschappij Handelsonderneming Tudo N.V., failliet ging. Want succesvol ondernemen mag natuurlijk niet van zo'n [[linkse graaier]].
  
 
De hoogbejaarde villabewoner annex babbelend looprek vliegt tegenwoordig weer regelmatig gierend uit de bocht in zijn wekelijkse zure stukje in de [[De Volkskrant|Azijnbode]].  
 
De hoogbejaarde villabewoner annex babbelend looprek vliegt tegenwoordig weer regelmatig gierend uit de bocht in zijn wekelijkse zure stukje in de [[De Volkskrant|Azijnbode]].  
Volgens Van Dam valt het namelijk allemaal reuze mee qua geweldsincidenten in [[Nederland]]. Volgens het voormalige VARA-icoon –die in [[vroeger|1953]] voor het laatst de binnenkant van een [[openbaar vervoer|stadsbus]] zag– zijn het voornamelijk de media die elke mug en scheet in een onversneden hype transformeren. Daarvoor komt hij dan met allemaal geleerde rapportjes aangestrompeld, terwijl je zo op [[GeenStijl]] kunt lezen dat wat daarin staat helemaal niet waar is
+
Volgens Van Dam valt het namelijk allemaal reuze mee qua geweldsincidenten in [[Nederland]]. Volgens het voormalige VARA-icoon –die in [[vroeger|1953]] voor het laatst de binnenkant van een [[openbaar vervoer|stadsbus]] zag– zijn het voornamelijk de media die elke mug en scheet in een onversneden hype transformeren. Daarvoor komt hij dan met allemaal geleerde rapportjes aangestrompeld, terwijl je zo op [[GeenStijl]] kunt lezen dat wat daarin staat helemaal niet waar is.
 
   
 
   
 
Tijdens een heftig debat op 15 februari 1997 met [[Pim Fortuyn]] over diens boek "De [[islamisering]] van onze [[cultuur]]", dat Pim glansrijk aan het winnen was, schold Van Dam hem uit voor "een buitengewoon minderwaardig mens". Hiervoor is opmerkelijk [[genoeg]] nooit vervolging ingesteld, terwijl Pim na deze oproep wèl is vermoord:
 
Tijdens een heftig debat op 15 februari 1997 met [[Pim Fortuyn]] over diens boek "De [[islamisering]] van onze [[cultuur]]", dat Pim glansrijk aan het winnen was, schold Van Dam hem uit voor "een buitengewoon minderwaardig mens". Hiervoor is opmerkelijk [[genoeg]] nooit vervolging ingesteld, terwijl Pim na deze oproep wèl is vermoord:

Versie van 13 apr 2011 om 18:28

Voormalig staatssecretaris en minister van Volkshuisvesting van de PvdA, kamerlid, voorzitter van de publieke omroep VARA en programmamaker voor die omroep. Van Dam en de VARA zijn ooit veroordeeld voor oplichting en trucage, waardoor de producent van het gerenommeerde Exota, Van Tuijn's Limonadefabrieken en Distilleerderijen N.V., en de daaraan gelieerde verkoopmaatschappij Handelsonderneming Tudo N.V., failliet ging. Want succesvol ondernemen mag natuurlijk niet van zo'n linkse graaier.

De hoogbejaarde villabewoner annex babbelend looprek vliegt tegenwoordig weer regelmatig gierend uit de bocht in zijn wekelijkse zure stukje in de Azijnbode. Volgens Van Dam valt het namelijk allemaal reuze mee qua geweldsincidenten in Nederland. Volgens het voormalige VARA-icoon –die in 1953 voor het laatst de binnenkant van een stadsbus zag– zijn het voornamelijk de media die elke mug en scheet in een onversneden hype transformeren. Daarvoor komt hij dan met allemaal geleerde rapportjes aangestrompeld, terwijl je zo op GeenStijl kunt lezen dat wat daarin staat helemaal niet waar is.

Tijdens een heftig debat op 15 februari 1997 met Pim Fortuyn over diens boek "De islamisering van onze cultuur", dat Pim glansrijk aan het winnen was, schold Van Dam hem uit voor "een buitengewoon minderwaardig mens". Hiervoor is opmerkelijk genoeg nooit vervolging ingesteld, terwijl Pim na deze oproep wèl is vermoord:

Van D.: "U liegt, u liegt, en u bent niet alleen een leugenaar, maar u bent een ophitser waarmee u het Nederlandse volk…".

Fortuyn: "En u bent een populist en een onder-de-gordel-werker."

Van D.: "Populist? Populist? Weet u wat ik zo vreselijk vind?"

Fortuyn: "Ja? Ik vind u vreselijk."

Van D.: "Dat u potentiële angsten bij het Nederlandse volk tegen vreemdelingen exploiteert…"

Fortuyn: "Weet u wat u doet met dit debat. Ik heb…"

Van D.: "…exploiteert om die boekjes, die overigens nog voor geen gulden informatie bevatten, om dat te verkopen."

Fortuyn: "Alweer zo’n beschuldiging. Wat ik probeer met mijn boek…"

Van D.: "U bent een buitengewoon minderwaardig mens. Weet u dat?"

Fortuyn: "Ik probeer in mijn boek het debat te verbreden mijnheer Van Dam en die politiek correcte kerk van u te bestrijden."

Van D.: "Debat te verbreden? U probeert mensen tegen elkaar op te hitsen."

Fortuyn: "Toon mij dat aan."

Van D.: "Waarom denkt u dat Janmaat u een zetel aanbiedt?"

Fortuyn: "Moet ik daar verantwoording voor afleggen?"

Van D.: "Ja, daar moet u verantwoording voor afleggen, ja."
Bij een beetje afscheid van een bestuurder die met welverdiend wachtgeld gaat, past natuurlijk een cadeautje. Waarmee ik verder niet wil suggereren dat Marcel van Dam's landgoed volhangt met geroofde kunst.
koerbagh | 07-03-11 | 16:26