Commissaris

Uit wakkerpedia
Ga naar: navigatie, zoeken

Een commissaris bij een groot bedrijf moet toezicht houden op naamloze vennootschappen en besloten vennootschappen met beperkte aansprakelijkheid. Heeft de taak om toezicht te houden op het beleid van de raad van bestuur, en op de algemene gang van zaken in de vennootschap, en de ondernemingen die daaraan verbonden zijn. Maar doet dat meestal niet of nauwelijks, met als gevolg onder andere de kredietcrisis.

Een commissaris wordt op voordracht van de raad van commissarissen (voornamelijk andere linkse graaiers) benoemd door de algemene vergadering (vaak wéér dezelfde mensen). De algemene vergadering en de centrale ondernemingsraad kunnen personen voor benoeming tot commissaris aanbevelen. Voor een derde van het aantal leden van de raad van commissarissen geldt dat de raad van commissarissen een door de centrale ondernemingsraad aanbevolen persoon op de voordracht plaatst tenzij de raad van commissarissen bezwaar maakt tegen de aanbeveling. De bezoldiging van ieder lid van de raad van commissarissen wordt vastgesteld door de algemene vergadering. Kortom: het bekende old-boys netwerk dat elkaar de leukste baantjes en dikste bonussen toeschuift.

Commissarissen zijn te herkennen aan hun witte boorden.
Toezicht houden resulteert doorgaans in wijn drinken, achterover leunen en als het opvalt dat je niets doet, alsnog snel een kolder kletspraat houden. Zoiets als nout wellink met zijn "met de kennis van nu hadden we toen.....blabla" . Om je vreselijk dood te lachen als deze toezicht-oplichterij niet zo treurig was. Hoe verzin je het rijk te worden met niets doen van belastingcenten. Zo lopen er helaas velen.
Vil (gast) | 13-12-2016 | 10:28

Het komt door de raden van toezicht en raden van bestuur vol met volgevreten VVD`ers die soms wel tot twintig nevenfuncties hebben. Oftewel `GRAAIERS GONNA GRAAI!` Hoe kun je met zo veel `bijbaantjes` nou weten wat er daadwerkelijk bij een bedrijf/instantie speelt?
impure_element | 19-04-12 | 09:20