Artikel 1

Uit wakkerpedia
Ga naar: navigatie, zoeken

In 1848 schreef ene Thorbecke de Nederlandse grondwet. Met een ganzenveer. En om even te kijken of die het wel deed schreef hij een mop op een velletje papier over dat iedereen voor de wet gelijk is of zo. Aan de punchline kwam hij niet toe, want de pen deed het gewoon en hij moest aan het werk. Dus schreef hij verder gewoon verstandige dingen op. Door een misverstand echter is de halve tekst van deze mop toch in de Nederlandse grondwet opgenomen en het gedeelte waarin staat dat Nederland een blank land is is kwijtgeraakt.

Sindsdien grijpt links deze tekst te pas, maar vooral te onpas, aan om terroristen te verdedigen en de grenzen wagenwijd open te zetten. Want we zijn zogenaamd allemaal gelijk en als we de gelukszoekers buiten houden is dat discriminatie. Dat wij ons helemaal de pleuris moeten werken om dat allemaal te betalen, dat is pas discriminatie!

Geert's voorgangers, Hans Janmaat en Pim, wilden dit historisch onrecht al rechtzetten door artikel 1 te schrappen, maar dat wilde links dus niet. Geert gaat hier alsnog wat aan doen.
Ja als een blanke wordt gediscrimineerd is dat gewoon en normaal. Maar owee als het een buitenlander is dan in de wereld te klein. Dan is het groots nieuws.

Marc Geurens · 31 March at 17:11


Aangifte tegen het OM doen. Alleen blanken vervolgen voor haatzaaien, maar Sylvana Simons niet en al die haatimams ook niet. Dat is ook discriminatie

Wim van Heezik | 17 November 2016 at 10:50


Haha is dit een grap en dan artikel 1 nou gelijkheid aan de mens iedereen is gelijk dat houdt ook in dat je respect moet hebben aan ieder gewoontes en tradities van herkomst maar daar heeft ze nog niet bij stil gestaan zou maar gewoon weer naar huis gaan silvanna jou roeping is duidelijk niet de politiek.

Marco Beckers | 24 December 2016 at 12:15