Populisme

Uit wakkerpedia
(Doorverwezen vanaf Populist)
Ga naar: navigatie, zoeken
Populisme
Zeggen wat iedereen graag wil horen, de keiharde waarheid dus.

Populisme is het woord dat door de linksmensjes stampvoetend wordt gebruikt als democratie voor hen niet het gewenste resultaat oplevert. Nou, wen er maar aan!
Ik erger me dood aan die mensen, die vinden dat Wilders populistisch zou zijn..Hij legt alleen de vinger op de zere wonden, en zegt het zoals het is..Dat dat pijnlijk is voor een aantal medelanders in onze samenleving is jammer, maar wel een feit..Ze hebben het er zelf naar gemaakt..
Stefan, Amsterdam | 14:33 | 04.01.12

Wat wordt er toch denegrerend gesproken over populisme. Populisme betekent dat men het volk centraal stelt boven de elite. Niets mis mee toch? We zouden allen moeten willen dat het grootste deel van de politieke partijen dichter bij het volk zouden staan.
erik, amsterdam | 19:46 | 28.06.11

Populistisch?Er is nog nooit zoveel hoop geweest sinds er mensen zijn die nu als populistisch worden omschreven.Die eindelijk eens zorgen dat er dingen gaan veranderen tegen die,die de uitverkoop ingang hebben gezet en oogkleppen dragen.De peilers die deze samenleving instand houden gaan vertrekken ,het is alleen nog maar inleveren.Verdienen is alleen nog voor de uitmelk ambtenaar uit DH en de EU en al dat gespuis,klaplopers krijgen alles voor niks en de mensen die het werk doen is de melkkoe.
L, Alkmaar | 18:17 | 28.06.11

Populisme betekent volgens het woordenboek: volksbeweging, het zich aansluiten bij het volk. Eenmaal in de vier jaar zijn alle volksvertegenwoordigers populist en willen ze onder het volk zijn en hen dienen. Als ze eenmaal op het pluche zitten zijn ze de achterban: het volk, gauw weer vergeten. Daarna verfoeien ze alles wat met populisme te maken heeft en zeker als die Geert heet. Prijs de dag dat echte democratie tot ons komt waarin de burger via referendum bepaalt wat er gebeurt. Is het meest rechtmatig.
sjef smeets, boxmeer | 16:01 | 28.06.11