Overleg gebruiker:Stefan Jas

Uit wakkerpedia
Ga naar: navigatie, zoeken

Hoi Stefan Jas, weklom! Lees voor te beginnen eerst eens de tips in het Wakkerpedia,_voor_Wakkere_Nederlanders:Gebruikersportaal. Vandalisme is automatische permaban.

Waarom moeten er volgens jou een pagina over Autisme in de WakkerPedia? Is dat des Henk en Ingrids?

Monade 19 mei 2011 10:03 (CEST)

Ik heb zelf een autistische stoornis. Ik kan je vertellen dat mensen zoals ik dit soort geluiden vaak van Henk en Ingrids moeten aanhoren.

De tips waar jij het over had heb ik aandachtig gelezen. Ik hoop dat ik wat kan toevoegen aan jullie geweldig initiatief. Aan of opmerkingen zijn bij mij meer dan welkom.


Dat vermoeden had ik al. Mijn ervaring is dat met name de aspies autisme onder de publieke aandacht willen brengen. Op zich lovenswaardig en terecht, maar niet ieder platform is daarvoor geschikt. Ik laat het staan, maar de WakkerPedia is hier eigenlijk niet voor bedoeld. Bedenk ook dat zo'n autisme-pagina in andere pagina's zal worden gebruikt om te schelden, dus of jij en andere autisten daar nou blij van worden?

Voor het overige: de WakkerPedia is niet serieus, en varieert van lichte spot tot loodzwaar sarcasme. Het is geen discussie- of propaganda-platform. Ik raad je aan om eerst een heleboel lemma's door te lezen om de algemene toon op te pikken. Er zitten nogal wat Retecool in-jokes in: bewuste spelfouten (interlektueel) en het getal 14. Dat hoort zo.

Nog een dringende tip, voor je eigen bestwil en bescherming: zet zo min mogelijk persoonlijke gegevens in de WakkerPedia. Houd het afstandelijk en plaats niets waar je later spijt van hebt. Ik heb niet de middelen om de history van een pagina te wissen, en de hoofdbeheerder/eigenaar Hubert Roth heeft daar te weinig tijd/zin/kunde/... voor.

Voor het overige: stel gewoon vragen als je iets niet weet. Succes! Monade 19 mei 2011 10:41 (CEST) Ik geloof dat parodie een machtig wapen kan zijn om onzinnige opvattingen te bestrijden. Ik ben er stellig van overtuigd dat er vooral in de Henk en Ingrid kringen veel misvattingen en vooroordelen bestaan over autisme. Zo denken velen dat Volkert van de G ook Syndroom van Asperger zou hebben terwijl hij die diagnose nooit gehad heeft. Het heeft wel in de krant gestaan. Het idee is bij veel mensne blijven hangen. Zag ik verkeerd dat het doel van deze pidia ook is om onderbuikgevoelens en ongefundeerde vooroordelen te bespotten?

Wat betreft de ironische opzet, dat had ik niet meteen door maar na wat verder kijken op jullie site was het me wel duidelijk.

Wat betreft mijn persoonlijke gegevens, die heb ik niet gegeven. Stefan Jas is een vernederlandsing van Steven Colbert. Ik weet niet of je bekend bent met deze man maar hij doet zich voor als een overdreven conservatief om bepaalde rechtse woordvoerders en uitlatingen belachelijk te maken. Heel die bio is onzin. De naam van die denktenk is ook een Henk en acroniem voor ZWETSV. Ik probeer subtiel grappig te zijn.