Overleg gebruiker:Drpsgk: verschil tussen versies

Uit wakkerpedia
Ga naar: navigatie, zoeken
(Tekst vervangen door ' ---- Hey, Drpsgek, goed bezig! Hou voor parels alsjeblieft de volgende stijl aan:<br> Drie witregels erboven; lijn; 2 witregels eronder. Vervolgens de parel zelf cursief en...')
Regel 1: Regel 1:
U moet zaken neit te sereus nemen hoor, niet te veel uitleggen en te persies zijn. Bouwer is goed, Bauer is fout. Greoten [[Gebruiker:Klaas|klaas]] 22 sep 2010 15:28 (CEST)
 
  
Vriend, wil je dan ook de CU pagina doorlinken naar Christenunie?<br>
 
En als je een pagina maakt voor tweede kamer, graag 'Tweede Kamer', niet 2e kamer oid. -- Monade
 
 
Als je ons te vriend wil houden moet je even wat rustiger aandoen met het aanmaken van pagina's. Eerst kijken of iets vergelijkbaars al bestaat. -- Monade
 
 
 
''Dus eigenlijk zijn er 2 mensen die bepalen wat flauw en ongewenst is, *pedia is hier dus eigenlijk nvt. De geschiedenis van [[geert]], die is niet flauw of wel? Kan je dit verhelderen op de front-pagina?''
 
 
We willen eerst de algemene toon zetten voor deze wiki: het verwoorden van de rancuneuze onderbuikgevoelens van de eponieme Henk en Ingrid. Als dat eenmaal op poten is, geldt ''Kill your darlings'', wat mij betreft. Niets ligt onherroepelijk vast, en kan en mag worden vervangen door iets beters. Graag zelfs.
 
 
Daarnaast kennen de meeste contributeurs met een naam hier elkaar van Retecool en weten we zo'n beetje wat we willen zeggen. Hoe dat in de nabije toekomst uitpakt weten we ook niet. Tenslotte zijn wij wel bedreven in het geschreven woord, maar (vaak) nog niet in het maken van wikis. Zoals je aan mijn eerste tsunami van bijdragen kunt zien ben ook ik overrompeld door de verslavendheid van het maken van een wiki. Het is beslist niet mijn bedoeling om dit in zo'n rap tempo voort te zetten.
 
 
Maar dit is beslist geen wiki in de zin dat elke middelbare scholier of anoniempje grappen en grollen kan toevoegen, zoals 'paling' of zesentwintig variaties op 'Ab Klink'. Het voorstel ligt er om alleen Retecool leden hier te laten editen. Retecool lid worden is trouwens reuzegemakkelijk en geen hoge drempel.
 
 
Voorlopig bepaalt dus inderdaad een kleine groep wat flauw en ongewenst is. Maar je kunt altijd voorstellen doen en opzetjes op de desbetreffende overlegpagina's zetten. Ik heb er nu een aantal overlegpagina's gemaakt met opzetjes van wat ik denk wat er op moet staan. Als ik een pagina heb aangemaakt met de term 'koldertekst' betekent dit dat het moet worden vervangen, bijvoorbeeld die van Utrecht.
 
 
Misschien kun je daar eens naar kijken?<br>
 
-- Monade
 
 
 
''Ik ben lid van retecool ;)''<br>
 
Ja, dat weet ik nu.
 
 
''Over utrecht: Het is een dunne lijn om van de denkbeelden van Henk en Ingrid over Utrecht over te stappen naar iets wat flauw en te simpel is. Om dit te voorkomen wordt het al snel te serieus en absoluut niet op niveau van " ons soort mensen", zoals je ziet in de pagina Midden-Oosten, wat veel te uitgebreid en serieus is (tektonisch? dat leer je toch niet op de VMBO?). Just my thoughts...''
 
 
Dat klopt allebei.
 
 
Utrecht is een van de grote steden, dus er komt altijd wel een verwijzing naar toe, zodat de pagina nodig blijft. Daarnaast spelen er zich in een grote stad zoals Utrecht dingen altijd dingen af die in de belevingswereld van alle Henken en Ingrids blijven hangen. Ik kan me goed voorstellen dat de kwestie rond het 'miljoenenpand' dat aan een Roma-familie is verhuurd/geschonken de komende maanden een hot item is. Dus dat kan er bijvoorbeeld op worden gezet. Als er over een maand of wat ongetwijfeld zich daar een nieuw schandaal aanbiedt korten we dat item in, of verwijderen het zelfs (''Kill your darlings''). Het zigeunerprobleem blijft, dus de reden voor een zigeunerpagina blijft ook.
 
 
Hetzelfde geldt voor pagina's Amsterdam, Rotterdam (LPF), Almere (PVV in de gemeenteraad), etc.
 
 
Het Midden-Oostenverhaal gaat vast wel een keer op de schop.
 
 
We zijn net een paar weken bezig, en de site is pas publiek sinds afgelopen maandag. Wat lijkt dat lang geleden...<br>
 
-- Monade
 
  
 
----
 
----

Versie van 30 sep 2010 om 13:11Hey, Drpsgek, goed bezig! Hou voor parels alsjeblieft de volgende stijl aan:

Drie witregels erboven; lijn; 2 witregels eronder. Vervolgens de parel zelf cursief en de tekstdichter vet. Dat ziet er netjes uit.

En parels helemaal onderaan de pagina, ook onder de categorieëen. Monade 30 sep 2010 11:47 (CEST)