Nationalisme

Uit wakkerpedia
Versie door Kalekip (Overleg | bijdragen) op 25 jul 2018 om 09:01

(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Ga naar: navigatie, zoeken
Nationalisme
Hevige emotie, die opkomt bij bijvoorbeeld het kijken naar het Nederlands Elftal. Toeteren, zwaaien met vlaggen, en het strekken van armen zijn zowat altijd de gevolgen ervan. Is natuurlijk alleen goed als wij dit doen.

Wij vormen nu eenmaal een land dat zichzelf graag wegcijfert om het de allochtoonse nepnederlanders maar naar de zin te maken, maar een beetje vaderlandsliefde voor ons mooie Nederland is niet zeker verkeerd. Een beetje tegenwicht is dus hard nodig.

De laatste tientallen jaren is alles wat maar riekte naar vaderlandsliefde door een bepaalde linkse elite als uiterst verdacht aangemerkt. De glorierijke Nederlandse geschiedenis werd door die landverraders in een kwaad daglicht gesteld, terwijl alles wat maar van buiten kwam als culturele "rijkdom" werd omarmd. Gelukkig is het voortrekken van allochtonen ten koste van de eigen roomblanke bevolking nu voorbij, en mogen we weer trots zijn op ons land, onze geschiedenis, onze volkshelden, en onze cultuur.


Onthoud dus dit:

Dit is óns land.
Een land van vrede en voorspoed.
Een land van harmonie en hoop.
Dit is ons land.
Nederland

Dit zijn ónze mensen.
Zij die onze wereld opgebouwd hebben, strijdend…
vechtend, bloedend, stervend.
In de straten van onze steden
en de verre slagvelden.
Aan het vechten tegen de verlamming
van onze hoop en dromen.

Wie zijn het?
De Islam! De Islam!
Zij zijn de duistere legers.
De duistere, moordende legers van de moslims
In de dorre woestijnen van Afghanistan en Irak,
worden moed, kracht en jeugdigheid geofferd.
Geofferd voor barbaren,
die enkel wreedheid kennen.

Maar zelfs al zouden we overwinnen…
is er een kanker, een kwaadaardige tumor…
die groeit en zich rondom ons verspreidt.
Roep, roep zijn naam!
De Linkse Kerk!
Tegen nationalisten mag kennelijk wel worden opgetreden tegen haat zaaien in moskeeën en islamitische terreur tegen Joden, homo's en vrouwen niet. Het complete failliet van de EU, de eurozone en de ongebreidelde import van gelukzoekers zal deze groeperingen alleen maar groter maken.
Piet, Zwolle | 17:08 | 23.08.12

Niet Wilders maar de jarenlange linkse politiek van pappen en nathouden en het voortrekken van allochtonen ten koste van de eigen bevolking heeft een stevig fundament geschapen voor de roep naar nationalisme waarbij sommige behoorlijk over de schreef gaan.
rollo, uithoorn | 08:14 | 01.08.11

Op zich een goed plan. De laatste tientallen jaren is alles wat maar riekte naar vaderlandsliefde door een bepaalde linkse elite als verdacht aangemerkt. Ze kregen zelfs bij geschiedenis jeuk als helden van weleer werden behandeld. De Nederlandse geschiedenis werd vervolgens in een kwaad daglicht gesteld en alles wat maar van buiten kwam als culturele rijkdom omarmt. Ik ben blij dat dit voorbij is en dat we weer trots mogen zijn op ons land, geschiedenis en cultuur, want die is zeer rijk.
Waratje, Houten | 13:53 | 08.07.11

Prima!Een beetje vaderlandsliefde voor ons mooie Nederland is niet verkeerd.Woon in een getto en als turk of marokkaan (of arabisch sprekende) hoef je de nederlandse taal niet te kennen want in alles is voorzien: bakkers, supermarkten, schoenenwinkels, fietsenmakers,kappers,autodealers enz enz. Zelfs achter de kassa van (NL) grootgrutters zitten caissières die de taal spreken.En als er al een vlag uitgehangen wordt (trouwerij) dan is het niet de nederlandse vlag.
de vries, utrecht | 13:50 | 08.07.11
Die vent is knetter. Nationalisten hebben ons bevrijdt van imperialistische Duitsers. En kennekijk moet dat nog een keer gebeuren.

Gerrie|25 juli 2018 om 10:14