Patat: verschil tussen versies
Regel 5: | Regel 5: | ||
Er zijn drie soorten patat: De [[België|Belgische]], dat zijn van die lekkere dikke, [[Frankrijk|Franse]] dat zijn van die knapperige dunne, en de [[Nederland]]se, dat zijn efficiënt en machinaal geproduceerde diepgevroren staafjes van precies 7,50 × 1,00 x 1,00 cm met tot wel 50% aardappelmeel. | Er zijn drie soorten patat: De [[België|Belgische]], dat zijn van die lekkere dikke, [[Frankrijk|Franse]] dat zijn van die knapperige dunne, en de [[Nederland]]se, dat zijn efficiënt en machinaal geproduceerde diepgevroren staafjes van precies 7,50 × 1,00 x 1,00 cm met tot wel 50% aardappelmeel. | ||
− | Patat groeit per kilo in de koeling van de [[Albert Heijn]]. Je kunt de verschillende soorten patat herkennen aan de kleur van de plastic verpakking. | + | Patat groeit per kilo in de koeling van de [[AH|Albert Heijn]]. Je kunt de verschillende soorten patat herkennen aan de kleur van de plastic verpakking. |
De prijs van een zakje patat wordt regelmatig verhoogd, omdat ze zeggen dat de aardappeloogsten slecht zijn. Maar als de oogst goed is, gaan de prijzen niet omlaag! Hoe kan dit?? Dit is het zoveelse voorbeeld dat we door [[Brussel]] en de r[[overheid]] aan het lijntje worden gehouden!1! | De prijs van een zakje patat wordt regelmatig verhoogd, omdat ze zeggen dat de aardappeloogsten slecht zijn. Maar als de oogst goed is, gaan de prijzen niet omlaag! Hoe kan dit?? Dit is het zoveelse voorbeeld dat we door [[Brussel]] en de r[[overheid]] aan het lijntje worden gehouden!1! |
Versie van 19 jun 2018 om 08:13
- Patat, friet
- Volksvoedsel nummer één. En haute cuisine uit Frankrijk. Wat wil een mens nog meer?
Er zijn drie soorten patat: De Belgische, dat zijn van die lekkere dikke, Franse dat zijn van die knapperige dunne, en de Nederlandse, dat zijn efficiënt en machinaal geproduceerde diepgevroren staafjes van precies 7,50 × 1,00 x 1,00 cm met tot wel 50% aardappelmeel.
Patat groeit per kilo in de koeling van de Albert Heijn. Je kunt de verschillende soorten patat herkennen aan de kleur van de plastic verpakking.
De prijs van een zakje patat wordt regelmatig verhoogd, omdat ze zeggen dat de aardappeloogsten slecht zijn. Maar als de oogst goed is, gaan de prijzen niet omlaag! Hoe kan dit?? Dit is het zoveelse voorbeeld dat we door Brussel en de roverheid aan het lijntje worden gehouden!1!
Als die zandbak toeristen hun eigen eten willen dat ze dan maar lekker terug gaan. Als wij op reis gaan, eisen we ook geen frituur op de hoek.
Logo | 22-02-13 | 16:27
Gelukkig mogen we nog steeds zelf beslissen of we mayonaise of ketchup op de patat van de snackbar willen.
netniet | 29-04-12 | 11:28
Als de aardappelen niets meer waard zijn, waarom kost de patat dan nog zo duur....? Worden we opgelicht in de snackbar of cafetaria...? Prijsstijgingen worden als het kan met terugwerkende kracht doorgevoerd! Prijsdalingen .........
D.E. Klos, a'dam | 18:19 | 01.04.12
Ik betaal 3,10 voor een patatje bij FEBO. Hoe is dit mogelijk??
Dan, Veere | 17:20 | 01.04.12
Kunnen ze de prijs van een patatje ook weer eens verlagen, elk jaar hoor je dat de aardappeloogst slecht was en dus de prijs van een zakje patat omhoog gaat. OF worden we gewoon opgelicht, je betaald tegenwoordig al €2 omgerekend 4,40 gulden, wel erg duur voor een zakje met 2a3 aardappels.
Patatje, Hoorn | 16:18 | 01.04.12