The A-Team

Uit wakkerpedia
Versie door Monade (Overleg | bijdragen) op 14 feb 2011 om 22:23

Ga naar: navigatie, zoeken

The A-Team is een televisieserie uit de jaren tachtig. De serie gaat over drie blanken en een neger die in hun busje dwars door Amerika trekken. Onderweg helpen ze onderdrukte mensen in hun strijd tegen rijke criminelen en onderdrukkers. Kenmerkend voor de serie was de unieke combinatie van humor, stripachtige actie en jongensboekachtig avontuur.

The A-Team was een succes en trok wereldwijd een miljoenenpubliek. Vandaag de dag wordt The A-Team nog vaak op tv herhaald. Omdat de serie destijds vooral kinderen van onder de 10 jaar aansprak, wordt het nu vooral gerekend tot jeugdsentiment. Ook zijn er vele A-Team fanclubs opgericht en heeft de serie een zekere cultstatus. De serie is in Nederland door de TROS uitgezonden en wordt nu herhaald door de campingzender SBS6. Als je vrouw of je vriendin niet naar de serie wil kijken en jij wel, dan sla je haar verrot, gewoon omdat het kan.

Opmerkelijk is dat de serie destijds veel controverse opriep, vanwege het vermeende geweldsgehalte en pro-militaire karakter. Vandaag de dag blijkt dat allemaal best mee te vallen. Ondanks de ontelbare explosies, stunts, kogelregens en vuistgevechten, valt in de gehele serie slechts één zichtbare dode en vloeit er zelden bloed. Behalve dan thuis op de bank.