Bert Brussen

Uit wakkerpedia
Versie door Monade (Overleg | bijdragen) op 16 jul 2021 om 17:25

Ga naar: navigatie, zoeken

Bert Brussen (pseudoniem Thomas van Aalten, Madurodam, 1 april 2007 – ) is behalve homofiel vooral ook een cyberfilosoof en GeenStijl-scribent. Bert is daarmee een aanwinst voor het medialandschap. Het woord 'schrijver' doet Bert geen recht. Dat moeten we niet willen met z'n allen. Bert is namelijk de Blogkeizer en de Twitterkoning: eloquent, knap, scherp, gezaghebbend en natuurlijk ongefundeerd en nodeloos kwetsend. Bert staat daarom ook bekend als het Monster van Blog Ness.

Bert is de onderbuikfluisteraar uit Zuilen, en de enige ter wereld die de humor en de satire in Bandirah's cartoons kan begrijpen én duiden. Bert weet altijd de vieze vinger op de zure plek te leggen. Vrijmetselaars weten dat Jezus Christus is teruggekeerd op Aarde onder de naam Bert Brussen. Bert is een internetfenomeen. Bert Brussen, ja, zo is er maar één. Bert schrijft verdomde creatief, ook in het Engelands. Kijk maar: "It is safe to say one always enjoy keeping track of Bert’s thoughts. The journalist profession can certainly use more original, critical and outspoken voices like Bert’s"…Wat een indrukwekkende taalbeheersing, hè, lieve lezertjes?

Bert's werkstijl kenmerkt zich verder door een vlijmscherpe pen(*), een enorme kennis van zaken, en een onafhankelijke geest waar menigeen met jaloezie naar kijkt. Bert is eigenzinnig, eigenwijs, eigenaardig, narcist, en verder totaal niet rancuneus. Bert is een ideale sparringspartner voor andermans inhoudelijke ideeën en een creatief kind als non-ideeën inhoudelijk moeten lijken. Als je een hardnekkige allergie voor humor hebt, moet je Bert inhuren. Aldus Bert.

Daarom mag Bert nu elke week een rechts-interlektueel stukje in de Volkskrant schrijven als tegenwicht voor de domlinkse vuilspuiterij van de knerpende fret Thomas von der Dunk. C'est Ça!

(*) Lamy Rainbow Unicorn Acid Green. Met afneembare zijwieltjes. Nu €14 bij de Bart Smit!
Bert is een realist hij spreekt de absolute waarheid en omdat Bert het niet meegemaakt heeft ken het gewoon niet gebeuren.
JdelaT | 16-07-21 | 19:15

Wederom een fantastisch stuk van Bert, zeer goed en vooral heel komisch geschreven, ik heb vierkant gelegen van het lachen, gewoon echt super top Bert gaat nog eens een heel groot schrijver/journalist worden, onee wacht eens even dat is hij al natuurlijk!! kan niet wachten op het volgende geweldige stuk van Bert!!11!!11 is er eigenlijk al een Brussen fanclub?
Tim Grimback | 08-08-12 | 13:53

bert brussen heeft wilders met de dood bedreigt..... heeft hij zijn baan nog?Sterker nog heeft hij gevangenisstraf gehad wegens openlijke bedreiging? NEE Nederland discrimineert, de moslim vrienden mogen iedereen bedreigen en natuurlijk doen de linkse politici dan niks want zij zijn de moslimvrienden die de islam hebben geïntroduceerd in ons land
Harrie, Maastricht | 10:57 | 24.05.12

Eigenlijk is Bertje gewoon een beetje een zielig ventje,zo'n beetje als Martin Bosma maar dan anders.
K.Zwellever | 21-02-12 | 22:38

Bert heeft dan ook alles tegen, en opgegroeid als gristen, links gedachtegoed en dan valt hij ook nog eens op mannen. Ow ja, schrijven kan hij ook niet.
neemjemoederindemali | 21-01-12 | 20:45

Je bent schrijver van beroep en je komt niet verder dan: "Opgroeien in Bennekom is best wel kut,..." Het klinkt me in de oren als een oude verlepte geest die ooit eens in het B circuit wat stand-up comedy kon doen in halflege studenten sociëteiten. Verstoken van enige creativiteit struikelen we over zinnen als "... fantasie de vrije loop laten." Het zijn holle frasen waarmee een wanhopige Jan de Bouvrie momenteel bij de Gamma probeert zijn hypotheek af te tikken. Enige zelfkennis is te bespeuren bij de zin: "merkte ik dat ik geen argumenten meer had." Het moment voor een schrijver, blogger, journalist om lekker een vak te gaan leren. Op de laatste pagina komt de aap uit de mouw. Bertje heeft een boekje geschreven. Als u door de eerste pagina`s tekstuele diarree niet afgestompt bent kunt u 15 euro investeren in een offline dode boom exemplaar met meer proza uit een reeds uitgewrongen geest.
Feynman | 21-01-12 | 20:39

Bert Brussen, dat is toch die ondebuikfluisteraar uit Zuilen?
lulde Wildplasser, beroepsweigeraar Retecool Goldmember op 31-12-2011 23:44:47

Ik merk al een tijd dat GeenStijl en PowNed op een hoop kan worden gegooid met links, zakkenvullers, PO, oogkleppen, huichelaars en niet meer het nieuwe frisse rechtse geluid vertegenwoordigd waar zo'n behoefte aan was/is. Bert Brussen uitgezonderd.
frisenfruitig | 16-12-11 | 12:46

Shit, Bert Brussen heeft een lemma in de Wakkerpedia! http://owl.li/78IFg Dan bén je iemand. #retecool
Fatso Ensridder 9:58 PM Oct 25th 2011 via HootSuite

Mag ik trouwens bij deze namens de rest van het internet een motie van treurnis indienen tegen zelfverklaard fenomeen Bert Brussen?
Ultrabas | 8 July 2011 | 12:51

Wie de neuk is Bert Brussen?
su | 4 July 2011 | 20:01

Het is te hopen dat @bertbrussen jong dood gaat. Jongeren hoeven zich dan niet aan hem te storen: http://tinyurl.com/3t574qk
Robert Vuijk 5:00 AM Jun 9th 2011 via TweetDeck

Ach, het zijn slechts fases. Als Bert Brussen straks een hypotheek kan betalen wordt ie VVD-lid en schrijft ie voor de Elsevier. Als Bert brussen een midlife-crisis krijgt wordt ie D66-lid en schrijft ie voor HP/de Tijd. Als Bert Brussen in de provincie gaat wonen, wordt ie CDA-lid en schrijft ie colums van de KRO-gids. Uiteindelijk volgt ie Jan Nagel op en gaat ie klagen dat het belastinggeld op is. Tsja, zeg niet dat ik het niet gezegd heb.
tipo | 19-04-11 | 09:04

Ik heb niks met die Brussen, zo'n Johnny Come Lately die overal achteraan hobbelt wat een beetje succes lijkt te hebben. Echt zelf iets neerzetten of toevoegen is er niet bij. Geestig ook om te lezen dat hij van zichzelf vindt dat hij kan schrijven, ondanks opvallend veel moeite met elementaire grammatica.
très cool | 09-04-11 | 12:47

Ik betwijfel of dergelijke oude media geschikt zijn voor een internet fenomeen als Bart. Ipv zoals hier al zijn kritikasters kapot te bannen en te editten moet hij nu bij ze door de brievenbus gaan schijten.
Randy McRanderson | 08-04-11 | 10:39

Ik hoor dat @bertbrussen ook een bot van Retecool is.
AlexanderNL, 12:33 PM Mar 30th 2011 via Twitter for Mac

Bertje is te gek!
Bas Paternotte, freelance scribent